ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΑΥΓΗ : Διαπραγματεύεται Ο Λαός

Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι απολύτως αναμενόμενο. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να παραδώσει τη χώρα αλυσοδεμένη στους δανειστές και αυτοί αντιδρούν με τραπεζικό εκβιασμό μέσω του ELA. Απότοκο αυτής της κατάστασης είναι η λήψη προστατευτικών μέτρων για το τραπεζικό σύστημα ώστε να αποφευχθεί ο πανικός. Επιλογή στην οποία η κυβέρνηση εξωθήθηκε.

Η σταθερότητα και η αποφασιστικότητα που θα επιδείξει ο λαός τις επόμενες ημέρες μέχρι το δημοψήφισμα και το πάνδημο ΟΧΙ είναι το βασικό όπλο που διαθέτει σήμερα η Ελλάδα.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά δεν είναι εύκολα για κανέναν, και η επιλογή του δημοψηφίσματος επανεκκινεί τη διαπραγματευτική διαδικασία. Οι δανειστές δεν έχουν πάρει την ελληνική πρωτοβουλία αψήφιστα. Έσπευσαν να αποποιηθούν την πρότασή τους και να αποσύρουν το τελεσίγραφο. Η Γαλλία δηλώνει σε όλους τους τόνους έτοιμη να μεσολαβήσει για την εύρεση λύσης, ενώ μαζί με την Ιταλία ξορκίζουν ως αδιανόητο το ενδεχόμενο ρήξης στην Ευρωζώνη. Οι ΗΠΑ, με παρεμβάσεις Λιου αλλά και Ομπάμα, ζητούν μετ' επιτάσεως από τη Γερμανία να συναινέσει σε μια λύση για την Ελλάδα με ελάφρυνση του χρέους. Η ανησυχία είναι διάχυτη, και όχι μόνον στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα ξεσηκώνεται ένα κύμα συμπαράστασης υπέρ του αγώνα του ελληνικού λαού σε ολόκληρη την Ευρώπη, διότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν είναι μόνον η αδικία που υφίσταται η Ελλάδα, αλλά και μια τεράστια απειλή που απλώνεται πάνω από ολόκληρη την ήπειρο: η απειλή της γκρίζας μπότας του τραπεζικού νεοφιλελευθερισμού.

Πηγή : avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου