ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Οχι Στο Νέο Μνημόνιο – Λαϊκό Μέτωπο Τώρα!

Ανακοίνωση του συλλόγου διάδοσης της μαρξιστικής σκέψης Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο σε βάρος του ελληνικού λαού. Αποδεικνύεται έτσι και στους πλέον δύσπιστους ότι κατάργηση των μνημονίων και φιλολαϊκή διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και την ολιγαρχία.

Ο ελληνικός λαός καλείται να αντιδράσει αγωνιστικά, με ενωτικές διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μαζικές κινητοποιήσεις απαιτώντας:

· Κανένα νέο μνημόνιο

· Κατάργηση όλων των μνημονίων


Παράλληλα, απαιτείται άμεσα να διαμορφωθεί μια πραγματικά εναλλακτική πρόταση. Απαιτείται η συνεργασία όλων των δημοκρατικών, πατριωτικών, αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΑΡΣ, ανένταχτοι αριστεροί και προοδευτικοί αγωνιστές, άλλοι αγωνιστές που θα διαχωρίσουν έγκαιρα και έμπρακτα τη θέση τους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) όχι μόνο για να δυναμώσουν τις άμεσες λαϊκές διεκδικήσεις και αγώνες αλλά και για να προσφέρουν τη δυνατότητα ανάδειξης μιας πραγματικά αριστερής κυβέρνησης που:

· Θα διαγράψει μονομερώς το χρέος

· Θα έρθει σε ρήξη με την ΕΕ των τοκογλύφων

· Θα καταργήσει τα παλιά και νέα μνημόνια

· Θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες και τις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, προκειμένου να χαραχθεί μια νέα φιλολαϊκή, αναπτυξιακή πορεία.

1 σχόλιο:

  1. Ρήξη ή θα σας ρίξουμε!

    Ο κύβος ερρίφθη. Ο Τσίπρας υπογράφει στις Βρυξέλλες τη θανατική μας καταδίκη αλλά και τη δική του πολιτική θανατική καταδίκη όπως και του ΣΥΡΙΖΑ! Από τώρα αρχίζει ένας νέος αγώνας ενάντια και σε αυτή τη μνημονιακή κυβέρνηση. Οι οργανωμένες δυνάμεις που θα πρωτοστατήσουν είναι βέβαιο οτι θα βρεθούν και θα ενισχυθούν. Οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες καθώς θα έχει την ίδια μοίρα με τους προκατόχους της αφού αποφάσισε να τους ακολουθήσει στον ίδιο πολιτικό δρόμο. Το θέατρο της διαπραγμάτευσης ολοκληρώνεται τις επόμενες ώρες με τον θεατή ελληνικό λαό παραζαλισμένο από τους τόσους μήνες παραστάσεων. Τα μέτρα όμως είναι εδώ. Η ελπίδα πέθανε. Θα ξαναγεννηθεί όμως μέσα από τις στάχτες της κυβέρνησης Τσίπρα που όσο πιο γρήγορα καεί τόσο λιγότερες θα είναι οι δικές μας πληγές.

    http://giatinalitheia.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή