ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΚΚΕ - Κουτσούμπας Για Τις Διαπραγματεύσεις (Video)

Σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η όποια απόφαση στο ζήτημα του χρέους, που θέτει ως όρο η κυβέρνηση, θα είναι το “τυράκι στη φάκα” της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας με τους δανειστές.

Μια τέτοια απόφαση, όπως και άλλες αντίστοιχες στο παρελθόν, δεν θα ληφθεί με κριτήριο την ικανοποίηση του λαού, που σύμφωνα με την κυβέρνηση πρέπει να πληρώνει το χρέος στο διηνεκές, αλλά με γνώμονα την κρατική στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και των επιχειρηματικών ομίλων.

Λύση στο ζήτημα του χρέους, προς όφελος του λαού, δεν πρόκειται να υπάρξει κι αυτό αποδεικνύεται από τα αντιλαϊκά μέτρα που θα συνοδεύουν μία τέτοια εξέλιξη, γι’ αυτό, το χρέος πρέπει να διαγραφεί μονομερώς, σε ρήξη με την ΕΕ και το κεφάλαιο που το δημιούργησε».



Από την εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την πάλη ενάντια στα ναρκωτικά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, τόνισε:

«Το ΚΚΕ σταθερά υπερασπίζεται την άποψή του και προειδοποιεί: Και με την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, σαν αυτή που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση των 47 σελίδων, και με το επίσης πιθανό σταμάτημα των διαπραγματεύσεων σε λογική ρήξης με τους δανειστές και διπλού νομίσματος για τη χώρα, πάλι ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν τα σπασμένα.

Τα μέτρα που θα πάρει και στη μια και στην άλλη περίπτωση η κυβέρνηση, θα είναι σκληρά για τον λαό και "χαράς ευαγγέλια" για το μεγάλο κεφάλαιο, για τους λίγους που εκμεταλλεύονται τον λαό. Και οι δύο εκδοχές έχουν φορολογικά βάρη για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών της χώρας, μέτρα για το ασφαλιστικό, τα εργασιακά δικαιώματα και άλλα.

Ο δρόμος αυτός που του προτείνουν και οι σημερινοί κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι προηγούμενοι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, είναι χωρίς διέξοδο για τον λαό. Κι αυτό γιατί ούτε οι μεν ούτε οι δε αμφισβητούν την ΕΕ, το χρέος, τον καπιταλιστικό δρόμο, την εξουσία του κεφαλαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου