ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΠΡΙΝ : 61,3% «Όχι» ανατροπής – 251 «Ναι» υποταγής

Μεγάλη δυσαρέσκεια, οργή και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πραξικοπηματική παραχάραξη του συντριπτικού εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου «Όχι» από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση Α. Τσίπρα έφερε προχθές στη Βουλή και απέστειλε και στην τρόικα πρόταση βαρύτατου αντιλαϊκού τρίχρονου μνημονίου. 

Το 3ο μνημόνιο υπερψηφίστηκε από 251 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, σε μια πρώτη πρόβα οικουμενικής συναίνεσης και με αρκετές διαφοροποιήσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πετάει στα σκουπίδια την θέληση του ελληνικού λαού, που με 61,3% είπε «Όχι» στις βάρβαρες μνημονιακές προσταγές ΕΕ – ΔΝΤ κι έφερε ένα μνημόνιο παρόμοιο με τις προτάσεις Γιουνκέρ, που καταψήφισε ο λαός. 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την υιοθέτηση του απαράδεκτου προγράμματος, γίνεται πια μια κυβέρνηση μνημονιακής κοπής, η οποία υποχρεούται πλέον να φέρνει στην βουλή τα αντιδραστικά νομοσχέδια. Σε αυτή την κυβερνητική πορεία, που κτυπά τον λαό και ξεφτιλίζει κάθε έννοια Αριστεράς, δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανοχή, πίστωση χρόνου, πολύ περισσότερο στήριξη. Τώρα κρίνονται όλοι και όλα. Το κρίσιμο ζητούμενο είναι να συγκροτηθεί το ευρύτερο μαζικό κίνημα για την υπεράσπιση και νίκη του μεγάλου λαϊκού «Όχι» της 5ης Ιουλίου. 

Το «Όχι» σε παλιά και νέα μνημόνια, στην φυλακή του ευρώ και της ΕΕ, στο μαύρο μέτωπο της ολιγαρχίας, στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Με συντονισμό μάχης και κινητοποίησης των πρωτοβάθμιων σωματείων και κάθε αξιόμαχης δύναμης του συνδικαλιστικού κινήματος, αφήνοντας τους ΝΑΙΝΑΙκους της ΓΣΕΕ και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας σε πλήρη απομόνωση. Με δημιουργία επιτροπών και συνελεύσεων σε γειτονιές και κλάδους για το «Όχι» μέχρι τέλους, μέχρι τη νίκη κόντρα σε κεφάλαιο, ΕΕ-ΔΝΤ και κυβερνητικά μνημόνια. 

Αλλά και με τη συσπείρωση και πολιτική συνεργασία της Αριστεράς του «Όχι» της ρήξης και της ανατροπής, με τη συμμετοχή αγωνιστών και τμημάτων από την βάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που διαφοροποιούνται. Σήμερα, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, πραγματοποιείται νέα μεγάλη λαϊκή διαδήλωση ενάντια στο νέο μνημόνιο, στην οποία καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πηγή : prin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου