ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΑΥΓΗ : Δύσκολα μεν, δυνατά δε...

Σε μία οριακή διαπραγμάτευση, η οποία διεξάγεται σε μια οριακή στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη, προκύπτει ένας ταχύς οδικός χάρτης προς μια οριστική λύση.

Αυτό που διεκδικεί η κυβέρνηση είναι μια συμφωνία που να περιλαμβάνει την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, ένα σοβαρό αναπτυξιακό πακέτο και την αντιμετώπιση του χρέους. Οι δανειστές συζητούν και τα τρία, σε ένα πρόγραμμα 2 ετών, με εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο και συζήτηση για το χρέος τον Οκτώβριο. Το ίδιο σχέδιο προβλέπει μια βραχυχρόνια χρηματοδότηση εν όψει των αμεσων αναγκών. Το ισχυρό τους όπλο είναι η στέρηση ρευστότητας από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει λεπτομερείς προτάσεις και οι δανειστές θα πουν αν τις αποδέχονται ή όχι. Η ένταση της πίεσης είναι τέτοια ώστε η συμφωνία θα είναι δύσκολη. Η γενική φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι να μετακυλίσει το κόστος στα υψηλά εισοδηματικά στρώματα και η πολιτική της να διέπεται απο κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν όρια στις επιλογές της. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι σε αυτήν την προσπάθεια «έχει ως ισχυρό όπλο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που ήταν σαφής».

Πηγή : avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου