ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Να Οργανωθούμε

Η νίκη του ΟΧΙ στις κάλπες της Κυριακής είναι ένα τρανταχτό ταξικό μήνυμα που στέλνουν οι εργάτες από την Ελλάδα σε κάθε κατεύθυνση. 

Πρώτα απ’ όλα στα διευθυντήρια της ΕΕ και του ΔΝΤ που συνεχίζουν να εκβιάζουν παριστάνοντας ότι δεν κατάλαβαν σε τι απαντούσε ο κόσμος που ψήφισε στο δημοψήφισμα. Το ΟΧΙ μας είναι όχι στα Μνημόνιά τους, παλιά και νέα.

Συντριπτικό είναι το μήνυμα και για τους ξεφτιλισμένους ηγέτες του Ναι, που νόμισαν ότι η εκστρατεία εκφοβισμού που απέτυχε στις εκλογές του Γενάρη θα μας τρόμαζε αυτή τη φορά. Οι κλειστές τράπεζες έγιναν ήδη ο πολιτικός τάφος του Σαμαρά και ας ετοιμάζεται και ο υπόλοιπος θίασος των αφεντικών.

Παράλληλα, η μάχη για το ΟΧΙ και η νίκη του ξεσήκωσε και ξεσηκώνει την αλληλεγγύη των εργατών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Η ταξική πόλωση δεν είναι «ελληνική ιδιαιτερότητα», και αυτό μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια.

Η μάχη δεν τελειώνει εδώ. Κερδίσαμε αυτό το γύρο με τον μαζικό ξεσηκωμό του κόσμου της δουλειάς στις πλατείες, στους εργατικούς χώρους και στις κάλπες. Και με τη στήριξη του κόσμου της Αριστεράς που άφησε πίσω του τις ταλαντεύσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, τις αποχές της ηγεσίας του ΚΚΕ και αγκάλιασε μαζικά τη μαχητική στάση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Εμπειρία

Ξέρουμε, όμως, από την ιστορική εμπειρία, ότι το στρατόπεδο της άρχουσας τάξης δεν παραιτείται αν δεν το τσακίσουμε. Το καλοκαίρι του 1965 απέναντι στον κόσμο που βγήκε στο δρόμο με τα Ιουλιανά, τα παλατιανά πραξικοπήματα δεν σταμάτησαν να μαγειρεύουν αποστασίες και χούντες. Σήμερα, τα πραξικοπήματα έχουν σαν έδρα τις τράπεζες αντί για τα ανάκτορα, αλλά είναι το ίδιο αδίστακτα.

Δυστυχώς, η κυβερνητική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την πολιτική του κατευνασμού και του συμβιβασμού απέναντί τους. Ο Αλέξης Τσίπρας με την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών άπλωσε γέφυρα νεκρανάστασης στους βρικόλακες του Ναι αποδεχόμενος ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν σημαίνει εντολή για ρήξη.

Ακόμη χειρότερα, ο Τσακαλώτος διαδέχεται τον Βαρουφάκη και πάει στις Βρυξέλες με προτάσεις που αντιγράφουν το πακέτο Γιούνκερ που απορρίψαμε στο δημοψήφισμα. Την ώρα που εκατομμύρια εργάτες και νεολαίοι σήκωσαν το μεσαίο δάχτυλο στην ΕΕ και το ΔΝΤ, ο Τσίπρας διώχνει τον υπουργό που είχε ενοχλήσει τον Σόιμπλε κάνοντας μια τέτοια χειρονομία και αποδέχεται ότι το μέλλον είναι περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις που παράγουν πρωτογενή πλεονάσματα επιπέδου 3,5% του ΑΕΠ!

Αν οι εκβιαστές θεωρούν το μετριοπαθή Βαρουφάκη ενοχλητικό, η απάντηση δεν είναι να γίνουμε ακόμα πιο μετριοπαθείς, να κατεβάσουμε τους τόνους και να εκτονώσουμε την πόλωση. Η απάντηση είναι οργάνωση και κλιμάκωση της εργατικής αντίστασης για να νικήσουμε. Και μπορούμε να το πετύχουμε.

Μετά τη νίκη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, κάθε μαχητικός εργάτης και νεολαίος, κάθε νοσηλεύτρια που είδε τις καθαρίστριες σαν πρωτοπόρες γυναίκες της τάξης μας, αισθάνεται πιο σίγουρος και σίγουρη ότι δεν είναι μόνοι. Είμαστε όλοι και όλες κομμάτι ενός σαρωτικά πλειοψηφικού ρεύματος αντίστασης και μπορούμε να φράξουμε το δρόμο σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές και τις απολύσεις που ετοιμάζουν τα μαγειρεία των συμβιβασμών στα Γιούρογκρουπ και τις Συνόδους Κορυφής.

Αυτό που χρειάζεται είναι να οργανωθούμε. Να κρατήσουμε την ταξική ενότητα που αναδείξαμε μέσα στη μάχη του ΟΧΙ και να συσπειρωθούμε στην πιο σκληρή πολιτικά πτέρυγά της- στην επαναστατική αριστερά. Ελάτε να παλέψουμε μαζί μέσα από τις γραμμές του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να κατακτήσουμε τη νίκη που λαχταρούν όλοι οι μαχητές του ΟΧΙ.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου