ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Κάλεσμα Tης Κομμουνιστικής Τάσης Προς Τους Αριστερούς Αγωνιστές Του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ

Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ενάντια στο επαναστατικό, ταξικό, λαϊκό «Όχι» του δημοψηφίσματος ολοκληρώθηκε τα χαράματα του Σαββάτου. Η ψηφοφορία στη Βουλή ανέδειξε «ντε φάκτο» μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία «εθνικής ενότητας» για να περάσει το Μνημόνιο που μειοψήφησε στο λαό. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά πλέον όχι μόνο με τους αστούς ΑΝΕΛ, αλλά και με τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα του κεφαλαίου όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το «Ποτάμι». Αυτή είναι η θλιβερή κατάληξη μιας εξάμηνης κυβερνητικής θητείας αλλεπάλληλων υποχωρήσεων από τις προεκλογικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ, που κορυφώνονται με την ανοικτή προδοσία της ψήφισης ενός νέου Μνημονίου.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε στην πλειοψηφία της ένας συρφετός πολιτικών καριεριστών, έτοιμων να θυσιάσουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εκλογέων τους στο βωμό μιας προνομιακής σχέσης με το αστικό κράτος. Τον κανόνα της συντριπτικά πλειοψηφικής επίδειξης πολιτικής δειλίας επιβεβαίωσαν μόνο δύο αξιοσημείωτες εξαιρέσεις. Οι βουλευτίνες Ελένη Γαϊτάνη της ΔΕΑ και Γιάννα Ψαρρέα του «Κόκκινου Δικτύου» ψήφισαν ένα καθαρό «Όχι» (ευτυχώς δεν επανέλαβαν τη λαθεμένη στάση τους κατά την ψηφοφορία για την υποψηφιότητα του δεξιού, αστού Παυλόπουλου για την προεδρία της Δημοκρατίας, όπου είχε υπερψηφίσει η δεύτερη και είχε απουσιάσει με πολιτική δήλωση εναντίωσης η πρώτη), την ώρα που 8 άλλοι διαφωνούντες (Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος Αγλαϊα Κυρίτση, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας) περιορίστηκαν στο «παρών» και 7 ακόμα επέλεξαν την απουσία, είτε διπλωματικά (Γιάνης Βαρουφάκης, Ελένη Αυλωνίτου), είτε στη βάση πολιτικού σκεπτικού απόρριψης του Μνημονίου (Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Βασίλης Κυριακάκης από την ΚΟΕ και Ραχήλ Μακρή).

Η μνημονιακή πλέον, ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει αποφασισμένη να κάνει μέχρι τέλους τη «βρώμικη δουλειά» της υπογραφής της συμφωνίας με την τρόικα, παρά τον κλονισμό της αρχικής κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τον προδοτικό ιστορικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας και του ρεφορμισμού. Είναι ιστορικός νόμος ότι οι χρεοκοπημένες παραδοσιακές ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας για έναν «ανθρώπινο και προοδευτικό καπιταλισμό» με τις οποίες συστηματικά δηλητηρίαζε το κόμμα και την εργατική τάξη η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν πρόσφορο πολιτικό όχημα για κάθε είδους μικροαστούς τυχοδιώκτες - καριερίστες και ότι σε συνθήκες βαθειάς κρίσης του συστήματος όπως οι σημερινές, οδηγούν σε ανοικτές προδοσίες και σε πλήρες πέρασμα στο στρατόπεδο του ταξικού εχθρού.

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της αντιπάλεψε με απόλυτη συνέπεια την πολιτική και τις μεθόδους της ηγετικής ομάδας, προειδοποιώντας έγκαιρα τα μέλη και τους αγωνιστές του κόμματος για τις επερχόμενες προδοσίες. Ήταν η μόνη Τάση που στο ιδρυτικό συνέδριο και σε όλα τα άλλα συλλογικά όργανα του κόμματος υπεράσπισε ένα συνολικό, εναλλακτικό πολιτικό και προγραμματικό σχέδιο ενάντια στις σοσιαλδημοκρατικές απόψεις της ηγεσίας. Ήταν η μόνη Τάση που δια των εκπροσώπων της στην ΚΕ του κόμματος καταψήφισε ΟΛΕΣ τις πολιτικές προτάσεις της ηγετικής ομάδας, όχι από «ιδεολογική εμμονή», αλλά γιατί έκρυβαν μέσα τους ξεκάθαρα το μελλοντικό σπόρο της προδοσίας. Γι’ αυτό ήταν και η μόνη Τάση του κόμματος που αποκλείστηκε από τα ψηφοδέλτια και στερήθηκε της δυνατότητας να εκπροσωπείται στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Παρά τις μικρές της δυνάμεις λοιπόν, η Κομμουνιστική Τάση αποτέλεσε και αποτελεί το μόνο αληθινό αντίπαλο δέος μέσα στο κόμμα ενάντια στην προδοτική πολιτική της ηγετικής ομάδας. Αυτή η συνεπής πολιτικά στάση της Κομμουνιστικής Τάσης, κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα των χειροκροτητών, απολογητών ή άτολμων «αντιπολιτευόμενων» του «λευκού» και των «τροπολογιών», της δίνει το δικαίωμα σήμερα να απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης και οργάνωσης στους καλύτερους αγωνιστές του κόμματος.

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

μέλη, υποστηρικτές και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που μαζί παλέψαμε στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, στις γειτονιές, στους εργατικούς χώρους και τις σχολές ενάντια στα Μνημόνια υπερασπίζοντας τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, μείνετε μακριά από το δηλητήριο της μοιρολατρίας και του κυνισμού! Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ της ηγετικής ομάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ της σοσιαλδημοκρατίας και του καριερισμού τέλειωσε. Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ της αριστερής βάσης και των ταξικών αγώνων είναι ζωντανός. Ο πιο αυθεντικός του εκπρόσωπος είναι η μικρή, αλλά διαρκώς ανερχόμενη και αναπτυσσόμενη Τάση, οι ιδέες και οι απόψεις της οποίας επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα. Σας καλούμε να δυναμώσετε σήμερα αυτή την Τάση. Οργανωθείτε στην Κομμουνιστική Τάση, παλέψτε για τη μόνη πραγματική πολιτική λύση προς όφελος του εργαζόμενου λαού, για την αντικαπιταλιστική, σοσιαλιστική ρήξη! Αυτή είναι καλύτερη απάντηση στους επίορκους ρεφορμιστές ηγέτες, αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μετατρέψουμε τα πολύτιμα μαθήματα από τις ρεφορμιστικές προδοσίες σε απόφαση για δράση που θα προετοιμάσει τη νικηφόρα εκδίκηση του γνήσιου σοσιαλισμού.

Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου