ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Αγροτικός Αγώνας Κατά Κυβέρνησης-ΕΕ / του Βαγγέλη Νάνου

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα πλαίσια του 3ου μνημονίου προχωρά ακάθεκτη σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς . Ήδη εδώ και δύο μήνες έχει επιβάλλει ΦΠΑ 23% στα αγροτικά εφόδια . Θέλει να επιβάλλει φόρο 20% από το πρώτο ευρώ από 1/1/16, 26% από 1/1/17 και αμέσως μετά 29%. Η προκαταβολή φόρου αυξήθηκε αναδρομικά από 1/1/14 από 27,5% σε 55% και ήδη τα πρώτα ραβασάκια έχουν φτάσει στα αγροτικά νοικοκυριά. Στόχος τους είναι να φτάσει η προκαταβολή φόρου στο 100% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Καταργούν το αφορολόγητο των 12000 ευρώ στις ενισχύσεις ενώ ο φόρος πετρελαίου αυξάνεται από 66 ευρώ ανά χίλια λίτρα στα 330 ευρώ στο τέλος του 2016. Στο τομέα της κοινωνικής ασφάλισης τριπλασιάζουν τις εισφορές στον ΟΓΑ και αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη συνέχιση του ΕΝΦΙΑ αλλά και τη συνολικότερη αντιλαϊκή επίθεση θα διώξουν με βίαιο τρόπο μεγάλο κομμάτι φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων από το χωράφι και το μαντρί.

Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε απολύσεις και απλήρωτη εργασία στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα. Θα συμπιέσουν βάναυσα όλους τους μικροεπαγγελματίες του κλάδου σε κάθε αγροτική περιοχή συμβάλλοντας στην καταστροφή ενός μέρους της εγχώριας παραγωγής, ειδικά αυτό που μπορεί να παίξει ρόλο στη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού. Ταυτόχρονα, μέσω των μέτρων αναπροσαρμόζεται ριζικά η υπόλοιπη παραγωγή, ενισχύοντας συγκεκριμένα κυκλώματα με προνομιακές σχέσεις με τις πολυεθνικές, με κριτήριο τις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, για να βγουν οι καπιταλιστές από τη κρίση σε βάρος των εργατικών και λαϊκών αναγκών.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί τους φτωχομεσαίους αγρότες να γυρίσουν τη πλάτη και να συγκρουστούν με το μνημονιακό στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ. Να μην ξεγελαστούν από τη δημαγωγία της Χρυσής Αυγής που πίνει νερό στο όνομα του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους με πλήρη διαχωρισμό από τους μεγαλοαγρότες και τους ευρωλιγούρηδες της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ φιλοδοξεί να συμβάλλει, στην ρήξη με τους εκβιαστές και του οικονομικούς δολοφόνους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί σε ισότιμη κοινή δράση των δυνάμεων που κατανοούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική στα πλαίσια του ευρώ και της Ε.Ε.

Από αυτή τη σκοπιά η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θέλει η οργή της φτωχομεσαίας αγροτιάς να μετασχηματιστεί σε συνειδητή πάλη για :

1) Για την ικανοποίηση των άμεσων αναγκών επιβίωσης. Για να υπάρχουν όροι παραμονής στην ύπαιθρο όπως: άμεση απόσυρση της φορολεηλασίας και των συντάξεων δίψας (αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 και 58 για τις γυναίκες), κατάργηση των χαρατσιών , κατώτερες εγγυημένες τιμές, ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, έργα υποδομής, δωρεάν επιστημονική επιμόρφωση, πλήρη δημόσια ασφάλιση της παραγωγής, φορολόγηση των μεγαλοαγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων που παίρνουν το 80% των επιδοτήσεων, απαλλοτρίωση της μεγάλης αγροτικής και εκκλησιαστικής ιδιοκτησίας, άμεση αποζημίωση των καταστροφών και ισοτιμία δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων της υπαίθρου ανεξαρτήτως χρώματος, έθνους και θρησκείας. 2) Για τη δημιουργία των δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών της με εργατικό έλεγχο και διεκδίκηση κρατικής ενίσχυσης για την ανατροπή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). 3)Για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα τροφίμων σε συνεργασία με τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού με κεντρικό σχεδιασμό και με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, τη σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική και την αναδιανομή του πλούτου. 4) Για την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Η εφαρμογή αυτού του προγράμματος περνάει μέσα από την πάλη για την ανατροπή των μνημονίων και της κυβέρνησης που τα εφαρμόζει, τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την αποδέσμευση της χώρας από τη Ε.Ε, με δημοκρατικό επανακαθορισμό των διεθνών μας σχέσεων. Με τον οργανωμένο λαό που θα του ανήκει η χώρα του, μακριά από τη μπότα των Ε.Ε-ΕΚΤ-ΔΝΤ, που θα αμφισβητεί έμπρακτα την εξουσία, την ιδιοκτησία και τα πλούτη της αστικής τάξης, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία στα χέρια των παραγωγών του πλούτου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κηρύξει το πόλεμο ενάντια στο λαό. Ο οργανωμένος ξεσηκωμός της φτωχομεσαίας αγροτιάς μπορεί να αποτελέσει τον πυροκροτητή για ενωτικούς νικηφόρους αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της σε αυτή τη κατεύθυνση. Ήδη αρκετές τοπικές επιτροπές στην επαρχία παίρνουν πρωτοβουλίες και με βάση την τελευταία απόφαση της ΚΣΕ θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνάντηση των δυνάμεων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α που δραστηριοποιούνται στον αγροτοδιατροφικό τομέα τη Κυριακή στις 25/10 στις 1 μ.μ στη Λαμία στην αίθουσα του ΤΕΕ.

Νάνος Βαγγέλης
Δημοσιεύθηκε στο Πριν, 18/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου