ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Δελτίο Τύπου Για Τραυματισμό Μαθήτριας Από Πτώση Σοβάδων

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου μαθήτρια της Ε’ Τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, ένα ιστορικό σχολείο στο κέντρο της Αθήνας που σχεδιάστηκε από τον Δημήτρη Πικιώνη, τραυματίστηκε ελαφρά από σοβά που έπεσε από το ταβάνι της τάξης την ώρα του μαθήματος.

Το περιστατικό αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο. Έχουμε δραματική μείωση των δαπανών για τη συντήρηση των σχολείων και των λειτουργικών τους αναγκών και τραγική υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου της Αθήνας αλλά και άλλων δήμων, αποτέλεσμα των πολιτικών των μνημονίων που έστειλαν στην κυριολεξία στα τάρταρα τις δαπάνες για τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων. 

Ταυτόχρονα η κατάργηση του Οργανισμού Σχολικού Κτιρίων και η συγχώνευσή της με τη ΔΕΠΑΝΟΜ για τα νοσοκομεία και τη ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική για τα σωφρονιστικά καταστήματα στον ενιαίο φορέα «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε» με βάση τις μνημονιακές επιταγές, από τη μια μειώνουν κατά πολύ τη δυνατότητα ουσιαστικής συντήρησης των σχολείων και της ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων, από την άλλη ανοίγουν το δρόμο για «αναδόχους» και Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών. Και όλα αυτά τη στιγμή που στο Δήμο της Αθήνας υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν σε άθλιες κτιριακές συνθήκες και που η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, αντικείμενο μακρόχρονων αγώνων και διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών και των γονέων των αντίστοιχων περιοχών, παραπέμπεται στις καλένδες ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχουν τα αντίστοιχα οικόπεδα εξαιτίας των περικοπών των δαπανών για νέα σχολικά κτίρια.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν συνθήκες εγκατάλειψης και κατάρρευσης των σχολικών υποδομών. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ενώ πρόσφατα με κοινή υπουργική απόφαση μειώθηκαν κατά 10% οι ήδη πενιχρές αποδοχές των συμβασιούχων καθαριστριών.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για δημόσια σχολεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών μας. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν τα σχολεία στην τύχη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου