ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας : Κανένα Στρατόπεδο Συγκέντρωσης - Hot-Spot Ποτέ Και Πουθενά

Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης- hot-spot ποτέ και πουθενά

Είναι πλέον δύσκολο να κρυφτούν οι επιδιώξεις των εκφραστών της κυρίαρχης πολιτικής για τη διαχείριση των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που ξεριζώνονται από τους τόπους τους μέσω του πολλαπλού και διαρκούς πολέμου των δυνάμεων του κεφαλαίου. Τα κροκοδείλια δάκρια και η αλληλεγγύη-φιλανθρωπία του θεαθήναι και της οικονομικής και πολιτικής εξαργύρωσης αποτελούν το πέπλο για το ακριβοπληρωμένο από την ΕΕ σχέδιο εγκλεισμού των μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης – hot spots, τη διαλογή τους σε εκμεταλλεύσιμους και μη και τη χρησιμοποίηση τους τελικά ως σύγχρονους σκλάβους στον καταστροφικό μαραθώνιο για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η πρόταση τελικά του Δήμου Βόλου όπως αποτυπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 24ης Φεβρουαρίου για τη δημιουργία «χώρου φιλοξενίας»- στρατοπέδου συγκέντρωσης, στη στρατιωτική εγκατάσταση του ΚΑΑΥ στο Μαλάκι, αποτελεί απλά το επιστέγασμα αυτής της λογικής.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής για τη χρησιμοποίηση του εν λόγω στρατιωτικού χώρου δείχνει ξεκάθαρα τι προθέσεις υπάρχουν από την πλευρά των ελληνικών κρατικών αρχών σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Πρώτη επιδίωξη είναι η αναβαθμισμένη εμπλοκή του στρατού σε όλες της πτυχές διαχείρισης των μεταναστών με την αναβάθμιση του κατασταλτικού του ρόλου. Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και οι ασκήσεις καταστολής κοινωνικών εξεγέρσεων, αποτελούν κομμάτια του ίδιου παζλ. Είναι ξεκάθαρο δε, πως η εμπλοκή του στρατού, στοχεύει να αποκόψει την κοινωνική πλειοψηφία και κατ επέκταση το ίδιο το κίνημα με τους ανθρώπους εκείνους που μπορεί να προέρχονται από διαφορετικές χώρες, να μιλάνε άλλες γλώσσες και να πιστεύουν σε άλλους θεούς, αλλά έχουν την ίδια προοπτική με εμάς. Τέλος η επιλογή ενός χώρου μακριά από το αστικό κέντρο προκρίνει περισσότερο τη λογική των «μιασμάτων», των ανθρώπων δεύτερης κατηγορίας και ειδικού καθεστώτος, παρά των ανθρώπων με ίσα δικαιώματα.

Αναπόσπαστο στοιχείο του παραπάνω σχεδίου είναι το ρατσιστικό μίσος που σπέρνει αφειδώς η ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και τα διάφορα εθνικιστικά της παρακλάδια. Στο πλαίσιο αυτό επιχειρεί να στρέψει μέρος της κοινωνίας του Βόλου ενάντια στους μετανάστες και να τους ποτίσει με ένα δηλητήριο που αποκλειστικό στόχο έχει να χρήσει τους μετανάστες ως ανθρώπους χωρίς δικαιώματα και γι αυτό να τους κάνει ακόμη πιο εκμεταλλεύσιμους στις όρεξης της εργοδοσίας. Έτσι τα στελέχη της επιχείρησαν να εμφανιστούν στο δημοτικό συμβούλιο του Βόλου ως εκφραστές της υποτιθέμενης «κοινωνικής αγανάκτησης» εναντίων των μεταναστών, επιχειρώντας με χυδαίο τρόπο να ταυτίσουν τις ιδέες του μίσους που εκφράζουν, με οποιονδήποτε προβληματισμό μπορεί να έχει η κοινωνία γύρο από την διαχείριση των μεταναστών. Στα ίδια πλαίσια με μια φτηνή προβοκάτσια του βουλευτή τους Π. Ηλιόπουλου, επιχείρησαν να συνδέσουν την επίθεση που δέχτηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον περιφερειακό της σύμβουλο Ντούρο Στάθη (καταγγελία στον τηλεοπτικό σταθμό TRT). Η πολιτική δύναμη που στα περιφερειακά συμβούλια είναι το ήσυχο κατοικίδιο του κ. Αγοραστού, που συντάσσεται με όλη την ουσία της πολιτικής που εφαρμόζει, καθώς και ο άδηλος σύμμαχος της δημοτικής αρχής του Βόλου, επιλέγει να στοχοποιήσει τους φορείς της μαχητικής εργατικής αντιπολίτευσης. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνουν τη μάχη της κοινωνικής ανατροπής, εκθέτοντας παντού τα πρόσωπά τους, τις θέσεις τους και την αντίληψη τους. Πίσω λοιπόν από τη ρηχή και ανέξοδη αντιμνιμονιακή φρασεολογία της Χρυσής Αυγής προβάλει ο ρόλος του ναζιστικού μορφώματος ως ένας άλλος δρόμος εμπέδωσης της αστικής πολιτικής και ως η πέμπτη φάλαγγα του συστήματος ενάντια στο κίνημα και τους αγωνιστές του.

Μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη μάχη. Να ηττηθεί οποιοδήποτε σχέδιο δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης-hot spots, να ηττηθεί το σχέδιο διαλογής των προσφύγων και των μεταναστών, ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα μαχητικό κίνημα που θα ενοποιεί την αντιπολεμική πάλη και την αλληλεγγύη με τον αγώνα της θιγόμενης πλειοψηφίας στη χώρα μας για την αποτίναξη του «μνημονιακού κεκτημένου» και θα την αναδεικνύει σαν μια ενιαία αναμέτρηση. Από την άλλη πρέπει με όρους κινηματικής διεκδίκησης και όχι φιλανθρωπίας να διασφαλιστούν άμεσα υλικοί όροι επιβίωσης των μεταναστών, με τη δημιουργία κατάλληλων δημόσιων χώρων, ενταγμένων στην κοινωνική ζωή, όπου οι μετανάστες δε θα είναι ούτε έγκλειστοι, ούτε «διαχειρίσιμοι», αλλά μέρος των κοινωνιών που θα μείνουν είτε μόνιμα, είτε προσωρινά. Ταυτόχρονα να παλέψουμε για την ασφαλή μετακίνηση των μεταναστών όπου επιθυμούν, ενάντια στην Ευρώπη φρούριο. Ο αγώνας αυτός είναι μέρος της μεγάλης ταξικής αναμέτρησης που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια και για να είναι νικηφόρος πρέπει να είναι νικηφόρος για ντόπιους και μετανάστες.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου