ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση Από Τη Συνεδρίαση Της ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 25/3/16

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συζήτησε αναλυτικά την κατάσταση στα βασικά μέτωπα της περιόδου.

1) Τα μέτρα για το ασφαλιστικό, φορολογικό, κόκκινα δάνεια είναι στην καρδιά της υλοποίησης του 3ου μνημονίου, ενώ διαφαίνεται καθαρά ότι οδεύουμε σε νέο μνημόνιο με μέτρα ύψους 6 δις στο εγγύς διάστημα. Η πάλη ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων που συζητούν κυβέρνηση και τρόικα είναι μάχη πρωτίστως πολιτική και μ’ αυτή την έννοια οι αγώνες σε εργασιακούς χώρους και γειτονιές για να είναι αποτελεσματικοί απαιτούν συσπείρωση πάνω σε ένα συνεκτικό αντικυβερνητικό αντιΕΕ πλαίσιο πάλης.

Οι δυναμικοί αγώνες πολλών κοινωνικών ομάδων το περασμένο δίμηνο και κυρίως η μεγάλη επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη έδειξαν ότι ο κόσμος της εργασίας έχει και τη θέληση και τις δυνάμεις να αντισταθεί. Όχι τυχαία, μετά την πανεργατική, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχώρησαν σε αποκλιμάκωση των αγώνων. Σήμερα εν όψει της επιστροφής της τρόικα και της λήψης οριστικών αποφάσεων είναι προγραμματισμένη μόνο μια 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 7/4, που δε γίνεται καμιά προσπάθεια να πλαισιωθεί από άλλες δυνάμεις, να γενικευτεί και να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης. Οι προτάσεις του ΠΑΜΕ, που σε ένα βαθμό υιοθετούνται από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, αρκούμενες σε συμβολικές κινήσεις, χωρίς καμιά προσπάθεια να συμβολής στο ξέσπασμα ανεξάρτητων από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία αγώνων για τη νίκη. Την ίδια ώρα, και μετά το συνέδριο – σκάνδαλο της ΓΣΕΕ, εντείνεται η απονομιμοποίηση των συνδικαλιστικών ηγεσιών στα μάτια των εργαζομένων.

Σ’ αυτές τις συνθήκες γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η αναγκαιότητα ισχυροποίησης του αγωνιστικού πόλου μέσα στο εργατικό κίνημα, που να μπορεί να εμπνεύσει και να συσπειρώσει τους εργαζόμενους σε ένα πρόγραμμα μάχης για τη νίκη και όχι κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, με κλιμάκωση, συντονισμό των αγώνων, σε αντιπαράθεση με τις συνολικές πολιτικές κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ. Σε αυτή την κατεύθυνση οργανώνουμε την παρέμβαση των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα στο εργατικό κίνημα μέσα από τη συγκρότηση και λειτουργία συνδικαλιστικής γραμματείας, την ουσιαστική λειτουργία κλαδικών επιτροπών και ταχτικών συνελεύσεων εργαζόμενων μελών, τη συμμετοχή και στήριξη πρωτοβουλιών και συντονισμών απ’ τα κάτω. Οι αποφάσεις της Πρωτοβουλίας Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων μπορούν να αποτελέσουν αποφασιστικό βήμα το επόμενο διάστημα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παραμένει σταθερή στο στόχο που έθεσε και τέθηκε και από ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να μην επιτρέψουμε να κατατεθεί το νομοσχέδιο.

  • Προτείνουμε κλιμάκωση, βάθεμα των πολιτικών χαρακτηριστικών και συντονισμό των αγώνων εργαζόμενων, μικρομεσαίων στρωμάτων, γειτονιάς.
  • Καλούμε σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις τις ημέρες επιστροφής και παραμονής της τρόικα στην Ελλάδα.
  • Οργανώνουμε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά χώρους, τοπικές παρεμβάσεις σε ΙΚΑ, Εφορίες κλπ., δράσεις στο χώρο της νεολαίας.
  • Παλεύουμε για την επιτυχία της 24ωρης στις 7/4, με στόχο να μετατραπεί σε πανεργατική και να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης.
  • Παλεύουμε για προκήρυξη νέας 48ωρης γενικής απεργίας πριν την κατάθεση του σχετικού νομοσχέδιου και κλιμακώνουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας σε περίπτωση κατάθεσής του.
  • Καλούμε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε μαζικό, μαχητικό και αποφασιστικό αγώνα. Καλούμε τα μέλη μας σε πανστρατιά για την επιτυχία αυτής της μάχης, σε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές με τα νέα υλικά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (αφίσα, προκήρυξη) που κυκλοφορούν

2) Η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τσίπρα-Ερντογάν για τους πρόσφυγες, οι επιθέσεις στις Βρυξέλες, η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή διεθνών κατασταλτικών δυνάμεων στη φύλαξη των συνόρων και ιδιαίτερα η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η κωλυσιεργία στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για τη Συρία, το «ελεύθερο» που δόθηκε στην Τουρκία ενάντια στο Κούρδικο κίνημα, η διαφαινόμενη αναβάθμιση της ιμπεριαλιστικής επεμβατικότητας στη Λιβύη, δημιουργούν νέους, δυσμενέστερους όρους για τους πρόσφυγες και τους λαούς της Ευρώπης και επιτείνουν τους κινδύνους αναβάθμισης και διεύρυνσης των πολεμικών αναμετρήσεων.

Ενώ η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας δεν έχει ακόμα τυπικά τεθεί σε ισχύ, έχουν αρχίσει οι επαναπροωθήσεις και ο εγκλεισμός των προσφύγων – μεταναστών σε στρατόπεδα φυλακές, με αποτέλεσμα ακόμα και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και μια σειρά ΜΚΟ να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τις δράσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταγγέλλοντάς τις, όπως και τη συμφωνία συνολικά, ως παράνομες με βάση τη διεθνή νομιμότητα για τα δικαιώματα των προσφύγων.

Οι πάνω από 50.000 πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα με το σύνθημα «ανοίξτε τα σύνορα».

  • Τυπώνουμε αφίσα και προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με κεντρικά συνθήματα «Ανοίξτε τα σύνορα – Όχι στην Ευρώπη Φρούριο», «Όχι απελάσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης – άσυλο, στέγη, σίτιση για τους πρόσφυγες», «Έξω η Φρόντεξ και το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο» «Όχι στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις – καμιά ελληνική συμμετοχή» και οργανώνουμε δράσεις και εκδηλώσεις πανελλαδικά.
  • Την Τετάρτη 30/3 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταθέτει στη Βουλή νομοσχέδιο που επιχειρεί να νομιμοποιήσει με βάσει το ελληνικό δίκαιο τις αποτρόπαιες πρόνοιες της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και να οργανώσει νομοθετικά την υλοποίησή της.

Καλούμε τις ημέρες συζήτησης του νομοσχεδίου εργαζόμενους και πρόσφυγες σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα ενάντια στη συμφωνία της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας, ενάντια στην Ευρώπη – Φρούριο και την Ελλάδα φυλακή, αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους για μια ανθρώπινη ζωή, είτε πρόκειται να μετακινηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είτε πρόκειται να μείνουν εδώ. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες σ’ αυτή την κατεύθυνση του Συντονισμού για το προσφυγικό - μεταναστευτικό Σωματείων φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων και της ΚΕΕΡΦΑ.

  • Στηρίζουμε την αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση φορέων στη Σούδα της Κρήτης στις 10 Απρίλη και τις όποιες πανελλαδικές δράσεις σε αυτό το πλαίσιο.

3) Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το αμέσως επόμενο διάστημα θα απευθύνει κάλεσμα σε σύσκεψη των πολιτικών δυνάμεων της μαχόμενης αριστεράς, με βάση το παραπάνω πλαίσιο, για κοινή δράση και συστράτευση.

4) Η ΚΣΕ συζήτησε επιπλέον για την αντι-ΕΕ πρωτοβουλία που έχει αποφασίσει η Συνδιάσκεψη. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου