ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Οι Κυβερνήσεις Παίζουν Με Τις Ανθρώπινες Ζωές

Εδώ και μερικά 24ώρα εξελίσσεται ένα απάνθρωπο «πινγκ-πονγκ» στα σύνορα με την πΓΔΜ. Από τη μια, η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη και πρωτοβουλία και ομολογεί ανοικτά ότι δεσμεύεται έναντι των "εταίρων" να μην παράσχει καμία πρόνοια στους περισσοτερους απο 10.000 ανθρώπους που βρίσκονται στην Ειδομένη.

Από την άλλη, η κυβέρνηση της πΓΔΜ, καταπατώντας κάθε διεθνή νομιμότητα, πιστό ενεργούμενο, «προασπίζεται τα ιδανικά της Ε.Ε.» εξαπολύοντας στρατό με σκυλιά εναντίον ανθρώπων κάθε ηλικίας που περνούν τα σύνορα.

Στην από ‘δω μεριά των συνόρων, η υποκρισία περισσεύει. Από τις δηλώσεις Μπαλτά περί «περηφάνιας» για την Ειδομένη, μέχρι την επίσκεψη Μητσοτάκη και στελεχών της ΝΔ στην Ειδομένη, στους «λαθρομετανάστες» όπως τους χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ στη Βουλή. Αλήθεια, είπε στους πρόσφυγες ότι γι αυτόν δεν είναι τίποτα εκτός από «παράνομοι που απειλούν την ασφάλειά μας» και ότι οραματίζεται κλειστές φυλακές γι αυτούς και τα παιδιά τους; Κοντά σε αυτά, έρχεται και το τελευταίο ενδοκυβερνητικό επεισόδιο με την ακροδεξιά της κυβέρνησης σε δράση, με έκρηξη Καμμένου, που αν δεν συνέβαινε στην παρούσα συγκυρία, θα πρόσφερε σίγουρα άφθονο γέλιο.

Η κατάσταση στην Ειδομένη, και στα υπόλοιπα συνοριακά περάσματα σε όλη την Ευρώπη, φτάνει στο σημείο χωρίς επιστροφή. Οι πρόσφυγες που στοιβάζονται στις λάσπες απειλούνται καθημερινά από κακουχίες και αρρώστιες με ευθύνη των κυβερνήσεων της «πολιτισμένης Δύσης» που αρχικά τους βομβαρδίζει, τους ξεριζώνει από τη πατρίδα τους και στη συνέχεια κλείνει τα σύνορα της, υψώνει φράκτες και τους πνίγει στο Αιγαίο.

  • Να σταθούμε δίπλα τους, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες. Διαδηλώνουμε το Σάββατο 19 Μάρτη σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη.
  • Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σίτιση, στέγαση, φροντίδα για όλους τους πρόσφυγες.
  • Ανοικτή ασφαλή διέλευση για τους πρόσφυγες - κάτω τα κλειστά σύνορα της ΕΕ.
  • Έξω το ΝΑΤΟ, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, καμία ελληνική συμμετοχή ή διευκόλυνση.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

1 σχόλιο:

  1. Οι ιμπεριαλιστες τη γη ξαναμοιραζουν με των λαων το αιμα τα συνορα χαραζουν.
    Ε ξω οι βασεις και οι αμερικανοι φονιαδες. Οχι ορμητηριο των ιμπεριαλιστων η ελλαδα. Ενοτητα των λαων απεναντι στους ιμπεριαλιστες και τους λακεδες τους. Να δειξουμε τα αιτια της προσφυγιας και τον ενοχο ιμπεριαλισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή