ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Βγαίνουμε Στους Δρόμους Ενάντια Σε Φράχτες ΚΑΙ Μνημόνια



Πέρασε ένας μήνας από την τεράστια Πανεργατική απεργία της 4 Φλεβάρη που ταρακούνησε την κυβέρνηση και την ανάγκασε να κατεβάσει ρυθμούς για το νομοσχέδιο που σφαγιάζει τις συντάξεις. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο ίδιος κόσμος που βγήκε στους δρόμους ενάντια στο Ασφαλιστικό-σφαγείο συγκλονίζεται από το δράμα των προσφύγων και δείχνει με χίλιους δυο τρόπους την αλληλεγγύη του για το ανθρώπινο κύμα της προσφυγιάς.

Στις 19 Μάρτη αυτά τα δυο ποτάμια αντίστασης και αλληλεγγύης θα ενωθούν στα συλλαλητήρια ενάντια στην απανθρωπιά της Ευρώπης του πολέμου, της λιτότητας και του ρατσισμού.

Σύνδεση

Τη σύνδεση ανάμεσα στο «προσφυγικό» και στην «αξιολόγηση» έχουν φροντίσει να την κάνουν οι ίδιοι οι ηγέτες της ΕΕ, αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί στη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο. Την ίδια στιγμή που μιλάνε για «προκλητικό παζάρι» της Τουρκίας για να πάρει ανταλλάγματα μπλοκάροντας τους πρόσφυγες, ακολουθούν την ίδια ακριβώς τακτική. Παζαρεύουν να επιταχυνθεί η αξιολόγηση και να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος ως αντάλλαγμα για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο μηδενισμό της «ροής» των προσφύγων.

Ακόμη και ο Βαρουφάκης, ο αρχιτέκτονας του συμβιβασμού με το Eurogroup πέρσι τέτοιον καιρό, έγραψε σε άρθρο του στην ΕφΣυν τη Δευτέρα ότι αυτή η συναλλαγή σημαίνει ότι «θα απολέσουμε την ψυχή μας χωρίς καν να εισπράξουμε τα τριάκοντα αργύρια στον οικονομικό τομέα».

Πραγματικά, όπως μπορείτε να διαβάσετε στη διπλανή σελίδα, το σχέδιο που επεξεργάζονται Μέρκελ-Τσίπρας-Νταβούτογλου σημαίνει παγίδευση των προσφύγων με τους πιο απάνθρωπους τρόπους. Και τα «ανταλλάγματα» είναι το ίδιο απάνθρωπα: επιτάχυνση της αξιολόγησης σημαίνει ψήφιση του Ασφαλιστικού, διαπραγμάτευση για το χρέος σημαίνει διαιώνιση των μνημονίων για άλλα 50 χρόνια.

Έχουμε κάθε λόγο να απορρίψουμε και αυτόν το συμβιβασμό της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμένου, που αυτή τη φορά ούτε οι ίδιοι δεν τολμούν να πουν ότι είναι τάχα «έντιμος». Και έχουμε τη δυνατότητα να πούμε αυτό το ΟΧΙ άμεσα στους δρόμους στις 19 Μάρτη.
Διεκδικούμε από όλες τις ηγεσίες των συνδικάτων αλλά και της Αριστεράς, που έχουν παγώσει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο Ασφαλιστικό μέχρι που να φτάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή, να στηρίξουν τα συλλαλητήρια στις 19 Μάρτη. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε για να δούμε τι θα βγάλει το άθλιο παζάρι της ΕΕ. Χρειάζεται να ξεχυθούμε ορμητικά και ενάντια στους φράχτες και το ΝΑΤΟ και ενάντια στα ατέλειωτα μνημόνια.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου