ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΣΕΚ : Για Την Απεργία Στις 7/4

Παρά και ενάντια στις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών του να εμφανίσουν ότι το γρήγορο κλείσιμο της «αξιολόγησης» θα είναι λύση απέναντι στις απειλές ΔΝΤ για χρεοκοπία, χιλιάδες απεργοί σε όλο το δημόσιο αλλά και στα ΜΜΕ έδωσαν την πραγματική απάντηση: ο εκβιασμός δεν θα περάσει, το ασφαλιστικό -σφαγείο δεν θα φτάσει ποτέ στη Βουλή, με τις απεργίες μας θα φράξουμε το δρόμο στο τρίτο Μνημόνιο.

Το μαζικό απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα, οι συγκεντρώσεις και πορείες απεργών σε όλη την Ελλάδα, η επιτυχία της απεργίας που έκλεισε τα δελτία ειδήσεων και τις εφημερίδες, η οργανωμένη συμμετοχή προσφύγων από τα Διαβατά και τον Κατσικά στη Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα αντίστοιχα έστειλαν ξεκάθαρα το μήνυμα: εδώ είναι η δύναμη που μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έναν κατήφορο που έχει φτάσει σε τερατώδεις περικοπές συντάξεων και κοινωνικών δαπανών αλλά και σε απελάσεις και καταστολή των προσφύγων και της αλληλεγγύης στον Πειραιά, στην Ειδομένη, στα νησιά, για χάρη της ΕΕ-φρούριο.

Η επιτυχία αυτής της απεργιακής κινητοποίησης είναι και ένα μήνυμα προς τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που κινήθηκαν για να την αποφύγουν. Είναι χαστούκι για την ηγεσία της ΓΣΕΕ που απείχε προκλητικά, αλλά είναι και προειδοποίηση στην ηγεσία του ΠΑΜΕ που κοντράρησε την απεργία στα ΜΜΕ. Τέρμα πια με τις αναβολές μέχρι «να φτάσει η ώρα της Βουλής». Απεργιακή κλιμάκωση εδώ και τώρα.

Χαιρετίζουμε τις δυνάμεις του Συντονισμού ενάντια στα Μνημόνια και της ΚΕΕΡΦΑ που πρωτοστάτησαν για την επιτυχία της απεργίας και για τη σύνδεση της πάλης ενάντια στο Ασφαλιστικό με την πάλη στο πλευρό των προσφύγων. Ο αγώνας είναι κοινός, όχι μόνο γιατί έχουμε κοινό εχθρό τα γεράκια του πολέμου, της λιτότητας και του ρατσισμού αλλά και γιατί οι ανάγκες της εργατικής τάξης είναι ενιαίες πέρα από χρώμα, καταγωγή και θρησκεία. Θέλουμε προσλήψεις και όχι περικοπές στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους δήμους, γιατί αυτό χρειάζονται και τα προσφυγόπουλα και όλα τα παιδιά. Θέλουμε λεφτά για τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι για τις τράπεζες και το χρέος.

Εμπρός να κλιμακώσουμε το απεργιακό κίνημα και να δυναμώσουμε την αριστερά της ρήξης με τον καπιταλισμό και τους «θεσμούς» του.

Αθήνα 7 Απρίλη 2016,

Η Κ.Ε. του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου