ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΠΡΙΝ : Το Μνημόνιο Διαρκείας Δεν Θα Περάσει!

Η αδίστακτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στην ολοκλήρωση του εγκλήματος, ως στυγνός εκτελεστής. Με το νομοσχέδιο-τέρας των 7.500 σελίδων που έφερε στη Βουλή, θέλει να δώσει τη χαριστική βολή στις εργατικές κατακτήσεις και τα λαϊκά δικαιώματα. Να ξεπουλήσει ό,τι απομένει από τον δημόσιο πλούτο. Να βάλει ταφόπλακα στη ζωή και τα όνειρα των σημερινών και των μελλοντικών γενεών. Να παγιώσει ένα καθεστώς κοινωνικού Μεσαίωνα και βαρβαρότητας για τα πολλά επόμενα χρόνια, αν όχι δεκαετίες. Την ίδια στιγμή, Τσίπρας και Μητσοτάκης επιχειρούν να νεκραναστήσουν τον δικομματισμό, με κάλπικα και ανύπαρκτα διλήμματα.


Όμως, η αλήθεια είναι ότι όλα γίνονται σε συμφωνία του «νέου» και του «παλιού» μπλοκ εξουσίας, παρά το ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, ισχυρίζονται τώρα υποκριτικά ότι δεν συμφωνούν με τους εφαρμοστικούς νόμους. Δεδομένες είναι και οι ευλογίες του κεφαλαίου, έστω κι αν παραπονιέται επειδή – λέει – φορολογείται υπέρμετρα και δεν μπορεί να κάνει …επενδύσεις.


 Όσο για τη συναίνεση των Ευρωπαίων, ακόμη και του «σκληρού» Σόιμπλε, είναι πράγματι εντυπωσιακή. Άλλωστε, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που μια ελληνική κυβέρνηση άκουσε για τελευταία φορά τόσο καλά λόγια και τόσους πολλούς επαίνους για την πολιτική της… Μα δεν θα τους περάσει! Ακόμη κι αν οι νόμοι ψηφιστούν, θα ακυρωθούν στην πράξη. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι πολιτικοί υπάλληλοι του κεφαλαίου και των δανειστών έχουν ονοματεπώνυμο, που θα γραφτεί με μαύρη μελά¬νη στη συνείδηση της κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν ιδανικοί αυτόχειρες, δεν θα πουλήσουν τους αγώνες τους, ούτε την ίδια τους την ψυχή στον διάβολο. Σήμερα, τους στέλνουμε ένα ακόμη μήνυμα ανυπακοής και αντίστασης. Συμμετέχουμε μαζικά στη διαδήλωση στην οποία καλεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων και άλλες συλλογικότητες στο Σύνταγμα, στις 5.30 το απόγευμα, αλλά και στην προσυγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις 5, στο Άγαλμα Κολοκοτρώνη. Κι από αύριο συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα. Τολμηρά, αποφασιστικά, ως τη νίκη.

Πηγή : prin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου