ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

H Koμμουνιστική Τάση Για Την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη Της ΛΑΕ

Η συνδιάσκεψη της ΛΑΕ ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες, αφήνοντας μια εξαιρετικά δυσάρεστη εντύπωση στους απλούς αριστερούς αγωνιστές του φορέα. Οι ηγεσίες των βασικών συνιστωσών που συσπειρώθηκαν γύρω από το Κείμενο Θέσεων του απερχόμενου, μη εκλεγμένου Πολιτικού Συμβουλίου, έδωσαν ρεσιτάλ μικροπολιτικής, σκοπιμοτήτων και αντιδημοκρατικού πνεύματος.

Η συνδιάσκεψη της ΛΑΕ ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες, αφήνοντας μια εξαιρετικά δυσάρεστη εντύπωση στους απλούς αριστερούς αγωνιστές που περίμεναν από αυτήν μια διαδικασία δημοκρατικής επανίδρυσης και ουσιαστικού πολιτικού και ιδεολογικού διαλόγου.

Οι ηγεσίες των βασικών συνιστωσών που συσπειρώθηκαν γύρω από το Κείμενο Θέσεων του απερχόμενου μη εκλεγμένου Πολιτικού Συμβουλίου, με πρώτη και καλύτερη την ηγετική ομάδα του Αριστερού Ρεύματος και από κοντά "άξιους" συμπαραστάτες τα ηγετικά στελέχη της ΔΕΑ και της ΑΡΑΣ, έδωσαν ένα αληθινό ρεσιτάλ μικροπολιτικής, σκοπιμοτήτων και αντιδημοκρατικού πνεύματος.

Κατάφεραν με φτηνά γραφειοκρατικά τεχνάσματα και υποκριτικό άλλοθι την έλλειψη χρόνου, να μην τεθούν σε ψηφοφορία μια σειρά από τροποποιήσεις για το Καταστατικό που προτάθηκαν από Τοπικές Επιτροπές και απλά μέλη της ΛΑΕ από διάφορες πόλεις. Μια τροπολογία μάλιστα, που προτάθηκε από ανένταχτα μέλη της ΛΑΕ, υποστήριζε τη διαδικασία των δημοψηφισμάτων και πλειοψήφησε πεντακάθαρα στην ψηφοφορία, απόλυτα καταχρηστικά δεν καταχωρήθηκε στις αποφάσεις και η σχετική ψηφοφορία ακυρώθηκε, γιατί προφανώς ο ηγετικός πυρήνας των προαναφερόμενων συνιστωσών έκρινε ότι το αποτέλεσμα δεν τον συνέφερε!

"Όλως τυχαίως", ανάμεσα στις προτάσεις που εμποδίστηκαν από το προεδρείο να τεθούν σε ψηφοφορία, ήταν και το ψήφισμα της Κομμουνιστικής Τάσης για την ανάγκη ελέγχου στη διαχείρηση των οικονομικών της ΛΑΕ από τον περασμένο Αύγουστο εώς σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της αναγκαίας ενημέρωσης για τον κατάλογο των επαγγελματιών και των "αποσπασμένων" που δουλεύουν για το φορέα, καθώς και των πολιτικών κριτηρίων που επέβαλαν την άμεση ή έμμεση πρόσληψή τους.

Είναι ενδεικτικό γενικότερα, το γεγονός ότι επειδή οι κυρίαρχοι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί άρχισαν να μειοψηφούν επικίνδυνα στις τροποποιήσεις, δεν τέθηκε σε ψηφοφορία το ίδιο το Καταστατικό στην τελική του μορφή και παραπέμφθηκαν οι σχετικές τροπολογίες στην πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, πράγμα πρωτοφανές για τα χρονικά των συνεδρίων των εργατικών και αριστερών κομμάτων.

Η αντιπαράθεση στην κρίσιμη σημερινή τρίτη μέρα, αυτή των ψηφοφοριών κορυφώθηκε με σφοδρές συγκρούσεις πάνω σε εντελώς επουσιώδη ζητήματα, σε βάρος των σοβαρών ανοικτών πολιτικών και ιδεολογικών ζητημάτων, φανερώνοντας συμπτώματα πολιτικής παρακμής, με βασικές υπεύθυνες τις προαναφερόμενες ηγεσίες. Αυτά τα "σημαντικά" ζητήματα που προκάλεσαν μανιασμένες συγκρούσεις ανάμεσα στους μηχανισμούς των κύριων συνιστωσών του μη εκλεγμένου Πολιτικού Συμβουλίου, ήταν ...το πόσες και ποιες λίστες υποψηφίων για το Πολιτικό Συμβούλιο θα γίνουν δεκτές, πόσες και ποιές θα είναι οι αρμοδιότητες των νομαρχιακών επιτροπών, πως θα καθορίζεται η σύνθεσή τους, αν θα υπάρχουν τομεακές επιτροπές στις κλαδικές οργανώσεις, αν θα καλυφθούν λιγότερο ή περισσότερο "πλουραλιστικά" οι 4-5 θέσεις των πιο "αναγνωρίσιμων" στελεχών κ.α.

Την ίδια στιγμή που το προεδρείο της συνδιάσκεψης έδινε αφειδώς χρόνο σε στελέχη των βασικών συνιστωσών του μηχανισμού για τοποθετήσεις πάνω σε αυτά τα "κεφαλαιώδη" ζητήματα λίγο πριν οι σχετικές με αυτά προτάσεις τεθούν σε ψηφοφορία, αρνήθηκε να δώσει 3 λεπτά στους συντρόφους της Κομμουνιστικής Τάσης να παρουσιάσουν τις βασικές θέσεις του πολυσέλιδου εναλλακτικού - προγραμματικού τους κειμένου λίγο πριν αυτό τεθεί σε ψηφοφορία!!! Ασφαλώς βέβαια, από την άλλη πλευρά, ο "επικεφαλής" της ΛΑΕ (που εώς σήμερα δεν είχε εκλεγεί από κανέναν σε αυτή τη θέση και ανεχόταν να τον αποκαλούν έτσι) σύντροφος Παναγιώτης Λαφαζάνης, έπαιρνε το λόγο για όσο ήθελε, όποτε ήθελε χωρίς χρόνο, μιλώντας συνολικά στο άνοιγμα και το κλείσιμο της συνδιάσκεψης, αλλά και ενδιάμεσα, για πάνω από δυο ώρες.....

Στα λίγα εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα της συνδιάσκεψης θα πρέπει να καταγραφεί η νικηφόρα τελικά απόπειρα αντίστασης δεκάδων συντρόφων από τη βάση - με την καθοριστική συμβολή συντρόφων που στήριξαν το κείμενο της Κομμουνιστικής Τάσης - ενάντια στην προκλητική πρόταση του ηγετικού πυρήνα Αριστερού Ρεύματος, ΑΡΑΣ, ΔΕΑ κ.α να μπορούν οι Τοπικές Επιτροπές να λαμβάνουν αποφάσεις με παρόντες το 30% των εγγεγραμμένων μελών!

Δυστυχώς, όλες οι προειδοποιήσεις της Κομμουνιστικής Τάσης, αλλά και οι φόβοι των απλών αγωνιστών και υποστηρικτών της ΛΑΕ σχετικά με τις προθέσεις του γραφειοκρατικού μηχανισμού και των στελεχών του ηγετικού πυρήνα επιβεβαιώνονται. Περισσότερα συμπεράσματα από τη συνδιάσκεψη θα δημοσιεύσουμε τις επόμενες μέρες, "στο φως" των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας για το Πολιτικό Συμβούλιο.

Κομμουνιστική Τάση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου