ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Kινητοποίηση Στο Δημοτικό Συμβούλιο Της Αθήνας Την Πέμπτη 9 Ιούνη 5μμ Στην Πλατεία Δημαρχείου

Με θυμό και ντροπή βλέπουμε τη φυλάκιση των νεοεισερχόμενων στη χώρα μας προσφύγων και τις απελάσεις και επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. H κυβέρνηση Συριζανελ με χρήση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων εκκένωσε την Ειδομένη, όπου χιλιάδες πρόσφυγες επέμεναν να διεκδικούν το άνοιγμα των συνόρων.

Μετά τη συμφωνία Ε.Ε.–Τουρκίας και τον ελληνικό νόμο για το προσφυγικό που ψηφίστηκε πρόσφατα, έχουν κλείσει τα σύνορα προς την Ευρώπη, οι αιτήσεις απορρίπτοντα μαζικά και οι νεοεισερχόμενοι φυλακίζονται στα hotspots. Οι «χώροι φιλοξενίας» σ’ όλη την Ελλάδα είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης με περιορισμό της ελευθερίας εισόδου και εξόδου και άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες έχει αναλάβει ο στρατός και οι «διαπιστευμένες» ΜΚΟ. Στο Αιγαίο δυνάμεις της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής, της FRONTEX και του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να προσπαθούν να εμποδίσουν τους πρόσφυγες να διασχίσουν τα σύνορα.

Για την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, για τον κόσμο που στήριξε τους πρόσφυγες αυτές οι αποφάσεις και τα αποτελέσματά τους είναι καθαρός ρατσισμός, καταπάτηση διεθνών δικαιωμάτων και καταστολή.

Απέναντη στις κραυγές μίσους, που ουσιαστικά στηρίζουν τα έργα της κυβέρνησης και της Ε.Ε., η φιλανθρωπία και οι ιδιωτικές προσπάθειες, όσο καλές προθέσεις κι αν έχουν, δεν αρκούν. Χρειάζεται να προτάξουμε την πολιτική της ταξικής αλληλεγγύης.

Στις 9 Ιούνη, στηρίζουμε την παρέμβαση της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων που διεκδικεί τα δικαιώματα στο άσυλο, τη στέγαση, τη μετακίνηση, την υγεία και την εκπαίδευση των προσφύγων –μεταναστών και απαιτεί από το Δήμο της Αθήνας και από τα συναρμόδια υπουργεία τα εξής:
  • Να ανοίξουν άμεσα και να λειτουργήσουν ως χώροι φιλοξενίας κλειστά ξενοδοχεία, κτίρια υπηρεσιών που δεν λειτουργούν και άλλοι διαθέσιμοι δημόσιοι χώροι, όπως τα κλειστά νοσοκομεία (Γενικό Πατησίων, Πολυκλινική, ΙΚΑ).
  • Όχι στη μετατροπή του Ελαιώνα σε κέντρο κράτησης και γκέτο.
  • Μαζικές προσλήψεις τώρα και διορισμοί μονίμων σε σχολεία και νοσοκομεία, βρεφοκόμων, κοινωνικών λειτουργών, μαγείρων, διερμηνέων και υπαλλήλων στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων (Βρεφοκομείο, ΚΥΑΔΑ, Καθαριότητα κλπ).
  • Να παρέχεται περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία σε όσους και όσες έχουν ανάγκη. Εκτός από την πρωτοβάθμια περίθαλψη, να αντιμετωπίζονται και τα περιστατικά που χρήζουν εξετάσεων, θεραπειών και επεμβάσεων.
  • Να εγγραφούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία τα παιδιά των προσφύγων για να φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά και να μην υπάρξει καμιά συγχώνευση-κατάργηση νηπιαγωγείο ή άλλης σχολικής μονάδας. Να δημιουργηθούν τάξεις υποδοχής σε δημοτικά και γυμνάσια ώστε να εγγραφούν και να φοιτήσουν τα ανάλογης ηλικίας παιδιά.
  • Δωρεάν μετακίνηση των προσφύγων και όλων των απόρων στα συγκοινωνιακά μέσα.

Πρόσφυγες και Έλληνες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι μπορούμε να ενωθούμε σε ένα κοινό αγώνα για δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή για όλους. Ενάντια στον πόλεμο. Ενάντια στις πολιτικές που μας καταδικάζουν όλους στην πείνα και τη στέρηση των δικαιωμάτων μας.

Για πόλεις ανοιχτές – πόλεις της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

ANTAΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου