ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΚΚΕ Σχόλιο Για Τη Συζήτηση Σχετικά Με Τις Αλλαγές Στα Εργασιακά

Σε σχόλιο που εξέδωσε για τη συζήτηση σχετικά με τις αλλαγές στα εργασιακά το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προετοιμάζεται να υλοποιήσει κατά γράμμα τις νέες απαιτήσεις του εγχώριου και ευρωπαϊκού κεφαλαίου, για νέο πλήγμα σε μισθούς, μεροκάματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Όπως παραδέχεται ο Υπουργός Εργασίας, η κυβέρνηση μεταξύ άλλων συζητά ομαδικές απολύσεις και αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο που επικαλείται ο κ. Κατρούγκαλος έχει επιβάλει στους εργαζόμενους της ΕΕ εργασιακές συνθήκες ζούγκλας, με μισθούς πείνας, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Αυτή την εργασιακή ζούγκλα την οποία διατηρεί και ενισχύει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαμόρφωσαν στη χώρα μας η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν και τις νέες εφιαλτικές αλλαγές στα εργασιακά, με το 3ο μνημόνιο. Παρά το ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να χειραγωγήσει το λαϊκό κίνημα, πρέπει να γνωρίζει ότι αν τολμήσει να φέρει νέο πακέτο μέτρων και να βάλει χέρι στο συνδικαλιστικό νόμο και στο δικαίωμα της απεργίας, θα βρει απέναντί της τους εργαζόμενους, που χωρίς εφησυχασμό χρειάζεται να οργανώσουν την πάλη τους, να προετοιμάσουν το δικό τους σχέδιο για να αποκρούσουν τη νέα αντιλαϊκή αντεργατική επίθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου