ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Με Σόιμπλε Και ΕΕ Σε Βάρος Ισπανίας-Πορτογαλίας

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η πλήρης ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Σόιμπλε και ΕΕ σε βάρος Ισπανίας-Πορτογαλίας δείχνουν ότι είναι μύθος το “μέτωπο του Νότου” και η ΕΕ που μπορεί να αλλάξει

Η πλήρης συμμόρφωση του Ε. Τσακαλώτου στη σύνοδο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ΕΚΟΦΙΝ) την Τρίτη 12/7/16 με την απαίτηση των Μέρκελ-Σόιμπλε και συνολικά του διευθυντηρίου της ΕΕ για νέα σκληρά και τιμωρητικά μέτρα σε βάρος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, έδειξε ότι είναι παραμύθι διαφοροποίηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την αντεργατική εκστρατεία της ΕΕ με σημαία τα μνημόνια.

Όσα προπαγανδιστικά λέγονται κατά καιρούς από τα κυβερνητικά φερέφωνα για “μέτωπο του Νότου” που θα φέρει αλλαγές σε υπέρ του λαού μέσα στην ΕΕ αποδεικνύονται παραμύθι, καθώς ο Ε. Τσακαλώτος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση Τσίπρα έσπευσε με στρατιωτική πειθαρχία να ταχτεί υπέρ της απαίτησης της Τρόικας για νέα μέτρα, αδειάζοντας ακόμα και την σοσιαλιστική κυβέρνηση της Πορτογαλίας που στηρίζουν το Μπλόκο της Αριστεράς, το οποίο συνεργάζεται με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας, με την αυταπάτη της δυνατότητας φιλολαϊκής διαχείρισης εντός ΕΕ.

Προφανώς παραμύθι στον ιδιο βαθμό αποδεικνύεται και η νέα προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για μέτωπο προοδευτικών κυβερνήσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνει και αυτή του σοσιαλιστή Ολάντ, τα ακραία αντεργατικά μέτρα και αυταρχισμός του οποίου ξεσήκωσαν το γαλλικό λαό για μήνες σε έναν αγώνα που συνεχίζεται.

Η ΕΕ δεν αλλάζει, δεν μεταρρυθμίζεται, δεν έχει χώρο για τη δημοκρατική βούληση των ευρωπαϊκών λαών, δεδομένου ότι για αυτό το σκοπό δημιουργήθηκε σαν συμμαχία του ευρωπαϊκού κεφαλαίου με στόχο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων. Το δείχνει η ομόφωνη απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ. Αποδεικνύεται με τα βάρβαρα μνημόνια και την απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να στηρίξει τα συμφέροντα τραπεζών και κεφαλαίου υπερασπίζεται με κάθε μέσο την ΕΕ και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή. Για αυτό και στήριξε την απόφαση ενάντια στους λαούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Η ρωγμή, η ήττα και η ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων δεν μπορεί να έρθει με την υπεράσπιση της ΕΕ της φτώχειας, του ολοκληρωτισμού, του ρατσισμού. Μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυριαρχίας του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου