ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΥΝ ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Για «ξεπούλημα της Ελλάδας» και εκποίηση των φιλέτων της κατηγόρησε την Τρίτη μέσω του ΣΚΑΪ την κυβέρνηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε έκανε λόγο για αντιδράσεις υπουργών για τα μάτια του κόσμου, εξαπολύοντας επίθεση σε υπουργούς της κυβέρνησης όπως ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Πάνος Σκουρλέτης κ.ά.

«Έχω ακούσει πολλά λόγια που αποδείχθηκαν έπεα πτερόεντα, ο κ. Δρίτσας είχε ενστάσεις για το ξεπούλημα - χάρισμα και με «προίκα» του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO και όμως υπέγραψε φαρδιά – πλατιά» σημείωσε, ενώ για τον υπουργό Υποδομών είπε ότι «Για τα μάτια του κόσμου υπήρξαν αντιδράσεις όπως του Σπίρτζη… Πρόκειται για απεριόριστη υποκρισία, είχαμε μεταβίβαση των 14 αεροδρομίων φιλέτων στο γερμανικό δημόσιο τζάμπα για τον έλεγχο του τουρισμού, για τη μετατροπή της χώρας σε γερμανική τουριστική αποικία και δεν άνοιξε μύτη», πρόσθεσε.

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ακόμη ότι οι ιδιωτικοποιήσεις στην πραγματικότητα είναι επανακρατικοποιήσεις, καθώς η COSCO ανήκει στο κινεζικό δημόσιο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε σε κρατική ιταλική εταιρεία, τα αεροδρόμια στο γερμανικό Δημόσιο, ενώ και τη ΔΕΣΦΑ θέλει να την πάρει η SOCAR που είναι κρατική αζέρικη εταιρεία.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το χρέος έκανε λόγο για «μεγάλη τραγωδία», αφού ο Αλ. Τσίπρας μίλησε εντελώς αόριστα, χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στην ανάγκη «κουρέματος» του χρέους.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι το χρέος δεν είναι μόνο απεχθές και επονείδιστο αλλά κυρίως μη βιώσιμο και υπογράμμισε «το θέμα του χρέους έπρεπε να καταγγελθεί από την αρχή και η Ελλάδα να διεκδικήσει τη διαγραφή του. Αυτό που δεν έπραξε χτες θα πρέπει να γίνει τώρα».

«Τα τρομακτικά και ληστρικά μέτρα που εφαρμόζονται στο όνομα του χρέους και των πιστώσεων από ΕΕ και ΔΝΤ για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων του, θα οδηγήσουν σε έξοδο από την ευρωζώνη με άκρως ασύντακτο τρόπο και αφού εξαθλιωθεί η χώρα, ενώ χρειάζεται τώρα, πριν είναι πολύ αργά, συντεταγμένη έξοδος στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος» εκτίμησε.

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΙΑΤΡΗΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ»

Αναφορικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε έκανε λόγο για διάτρητη διαδικασία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί, όπως οι προηγούμενες, να ελέγξει την ενημέρωση, γιατί χάνει την εξουσία. «Πρόκειται για τη λογική να ελέγξουμε την ενημέρωση γιατί τη θεωρούμε ως το ύστατο καταφύγιο παραμονής στην εξουσία... Κυβερνήσεις που χάνουν υποστήριξη από το λαό αναζητούν ένα ύστατο στήριγμα εξουσίας» τόνισε.

Σύμφωνα με τον Παν. Λαφαζάνη, η κυβέρνηση με την κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία ασκεί προπαγάνδα με τα χρήματα του ελληνικού λαού και αυτήν, περίπου, την τακτική, στα μέτρα των δυνατοτήτων της, θέλει να ακολουθήσει και στο χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης. «Η διαδικασία του ‘’Γιάννης κερνάει – Γιάννης πίνει’’ είναι διάτρητη... Η κυβέρνηση την χρησιμοποιεί για να μοιράσει την τηλεοπτική πίτα ανάλογα με τις επιδιώξεις της και τις προτεραιότητές της», παρατήρησε.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Πηγή : iskra  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου