ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΕΕΚ : ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, καταγγέλλει την επίθεση στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων της οδού Νοταρά, επίθεση με σαφή παρακρατικά, φασιστικά και σκοτεινά χαρακτηριστικά. Η επίθεση είχε σκοπό να προκαλέσει θύματα, μέσα σε ένα αυτοδιαχειριζόμενο χώρο που είναι γνωστό πως ζουν οικογένειες με μικρά παιδιά.

Αυτοί που επιχείρησαν τη θρασύδειλη επίθεση και που ακόμα δεν έχουν κάνει φανερό ποιοι είναι, είναι σίγουρο πως είναι στριμωγμένοι γιατί οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αγκαλιάσει τους πρόσφυγες όλους αυτούς τους μήνες. Η δημιουργία αντιδράσεων υποτιθέμενων ¨αγανακτισμένων¨ πολιτών, δεν βγήκε στους φασιστικούς και ακροδεξιούς κύκλους. Για αυτό τώρα δρουν στην πλάτη της κοινωνίας.

Πρέπει να τους τσακίσουμε! Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες! Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις! Τώρα είναι η ώρα να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους πρόσφυγες, να διευρύνουμε τις διεκδικήσεις μας για ίσα δικαιώματα προς όλους, χωρίς καμιά προϋπόθεση φυλετική, χρώματος ή όποια άλλη! Για το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης!

Η επίθεση στη Νοταρά αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο άνθρωπο. Αυτοί που επιτέθηκαν ενάντιά τους, θα είναι οι ίδιοι, που πάλι μέσα στο σκοτάδι, θα επιτεθούν σε όποιον αύριο δώσει τη μάχη, σε όποιον από τώρα παλεύει, για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό, φασισμό, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Για την ανεργία δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες. Φταίνε οι τράπεζες, τα αφεντικά, το πολιτικό τους προσωπικό, που προτιμά να βάζει λουκέτα όπου δε βγάζει το κέρδος που θέλει. Αυτοί είναι οι εχθροί μας, πρώτα από όλα μέσα στην ίδια μας τη χώρα!

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που επιτρέποντας το κλείσιμο 3 καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη, μέσα στο καλοκαίρι, σεβόμενη την ιδιοκτησία της…Εκκλησίας και του Δήμου, έδωσε το πράσινο φως σε τέτοιου είδους επιθέσεις. Η κυβέρνηση και το αστικό κράτος διατηρούν μια πολιτική στρατοπεδοποίησης για τους πρόσφυγες, που την περιφρουρούν οι "λύκοι¨ της οικονομικής καταστροφής ολόκληρων λαών, η Ε.Ε. και οι στρατοί τους.

Θα μας βρουν μπροστά τους!


Όλες και όλοι στην Πορεία Αλληλεγγύης που διοργανώνουν οι Καταλήψεις Στέγης Προσφύγων, με αφορμή την παρακρατική-φασιστική επίθεση στην κατάληψη της οδού Νοταρά.

Δευτέρα 29.08.2016 18:00 Προπύλαια

 Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου