ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Η Αλληλεγγύη Δεν Τρομοκρατείται

Η αλληλεγγύη δεν τρομοκρατείται

Σήμερα, 24 Αυγούστου 2016 έγινε εμπρηστική επίθεση στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων και Μεταναστών Νοταρά 26 από θρασύδειλους εγκληματίες, εχθρούς της ζωής.

Στο κτίριο στεγάζονται περίπου 140 άτομα, στην πλειοψηφία τους οικογένειες με παιδιά και βρέφη και έγκυες γυναίκες. Η φωτιά που προκλήθηκε από τη φασιστική επίθεση αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τη συντονισμένη προσπάθεια ενοίκων και αλληλέγγυων, αλλά το κτίριο υπέστη υλικές ζημιές.

Δεν μας νοιάζουν όμως τα κτίρια και οι τοίχοι τους. Αυτά φτιάχνονται. Αυτό που μας νοιάζει είναι το μίσος απέναντι στο διαφορετικό και η αδιαφορία απέναντι στην υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος στη ζωή και την ασφαλή διαβίωση ελεύθερων ανθρώπων. Ανθρώπων που δεν επιλέγουν τη γκετοποίηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης που προβλέπει ο κρατικός μηχανισμός και ακολουθούν αυτοβούλως το δρόμο της αυτοοργάνωσης, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας.


Της επίθεσης αυτής είχε προηγηθεί η εκκένωση από το κράτος καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη: της κατάληψης Λ.Νίκης, της στέγης προσφύγων Hurriya και του Ορφανοτροφείου, ενός κατειλημμένου κτιρίου, ενός ζωντανού κυττάρου, που μάλιστα κατεδαφίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Οι εξουσιαστές κατεδαφίζουν κτίρια για να δώσουν έδαφος στην ιδιωτική εκμετάλλευση, αποτρέποντας λυσσασμένα την κοινωνία να τα αξιοποιήσει καταλαμβάνοντας δημόσιο χώρο και χρησιμοποιώντας τα με όποιον τρόπο η ίδια κρίνει κατάλληλο. Η στοχοποίηση και κατασυκοφάντιση του κινήματος αντίστασης και αλληλεγγύης βρίσκει συμπαραστάτες στον νοσηρό βούρκο εκκλησίας, δημάρχων, ΜΜΕ και άλλων προθύμων ώστε να ανοίγεται ο δρόμος και για παρακρατικά φασιστοειδή.

Οι «ιθύνοντες» όμως αυτής της επίθεσης να ξέρουν ότι δεν πέτυχαν το στόχο τους να κάψουν ζωντανά μικρά παιδιά και μωρομάνες. Δε μας τρομοκράτησαν τα ΜΑΤ, δε θα μας φοβίσουν τα γκαζάκια και η βενζίνη. Πυροδοτούν μόνο περισσότερες εστίες συσπείρωσης, αγώνα, αλληλεγγύης.

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Νοταρά 26

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου