ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ Μεγάλη Αντιφασιστική Συναυλία Στο Πασαλιμάνι

«Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός, στην ποιo ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο ποίο θρασύς και δόλιος καπιταλισμός»
Μπ. Μπρέχτ.

Με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων, από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και την δολοφονική επίθεση σε στελέχη του ΚΚΕ και των εργατικών σωματείων στη Ζώνη, στο Πέραμα από την Χρυσή Αυγή, η ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ, πραγματοποιεί αντιφασιστική συναυλία στο Πασαλιμάνι.

Στη συναυλία παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας (Δείτε εδώ την δήλωσή του), καθώς και πλήθος νέων, φοιτητών, εργαζόμενων, άνεργων, γυναικών και συνταξιούχων.

Για τον χαρακτήρα και τον ρόλο της ΧΑ μίλησε η Σωτηρία Αγγελινιάδη, γραμματέας της ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ, η οποία μεταξύ άλλων επεσήμανε, ότι «η Χρυσή Αυγή, διαπλέκεται με επιχειρηματικά συμφέροντα και όσο παραμένουν τα συμφέροντα που τους ενίσχυσαν οικονομικά, τους στήριξαν και τους έθρεψαν, θα τους υπηρετεί. Αυτοί τους όπλισαν το χέρι. Λειτουργεί ως πληρωμένος μπράβος, στην καπιταλιστική κερδοφορία, υπερασπίζεται τις “συνθήκες για επενδύσεις”, που απαιτούν μισθούς πείνας χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

(..) Οι φασίστες χρυσαυγίτες, οργανώνονται και εκπαιδεύονται για να δρουν ενάντια στον λαό, στην νεολαία και τους αγώνες τους.

(...) Η ΧΑ πρέπει να καταδικαστεί για τις εγκληματικές της πράξεις. Ούτε οι συλλήψεις εκείνες τις ημέρες, κάποιων στελεχών της, μπορούν να θολώσουν τα νερά.

(...) Για την καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ, αλλά και την ανοχή έχει ευθύνη και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και οι προηγούμενες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα που υπερασπίζονται το σύστημα της εκμετάλλευσης: Αφού ανέχτηκαν τόσα χρόνια την ναζιστική δραστηριότητα. Συμμετέχουν στην εκστρατεία ταύτισης του κομμουνισμού με τον φασισμό. Δεν λένε την αλήθεια για το ποιος πολέμησε τους φασίστες και στην Ελλάδα».

Κλείνοντας η Σ. Αγγελινιάδη, επεσήμανε ότι «το οργανωμένο εργατικό κίνημα μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και τις μαθητικές κοινότητες, μπορούν να ξεριζώσουν το δηλητήριο του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού».

Μετά την ομιλία στην σκηνή ανέβηκαν οι «Rebellion Connexion» και άλλοι καλλιτέχνες και νεανικά συγκροτήματα.
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου