ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ κ.Τσίπρα Είστε Ανεπιθύμητοι !!!

Κύριε Τσίπρα εσείς και η κυβέρνηση σας είστε ανεπιθύμητοι στην Κεφαλονιά

Το σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου Λύκειου που θα εγκαινιάσετε ήταν πάγιο αίτημα κι αντικείμενο λαϊκών αγώνων χρόνων στην Κεφαλονιά, μιας και χρειάστηκαν 10 χρόνια για να παραδοθεί. Το σχολείο αυτό δεν αντικαθιστά τα σεισμόπληκτα, ενώ το ίδιο είναι επικίνδυνο. Από το καλοκαίρι αναζητείται ο υπεύθυνος της εταιρείας, καθώς το έργο έχει παραληφθεί μόνο διοικητικά όχι τεχνικά. Υπάρχει πρόβλημα με τον εξαερισμό του σχολείου, ενώ οι πόρτες του λειτουργούν με ρεύμα, όμως ακόμα υπάρχει η εργοταξιακή σύνδεση και όχι η κανονική. Η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών δεν έχει εξασφαλιστεί, μιας και δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και αερογέφυρα. Δεν υπάρχει πρόσβαση της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει σωστή πρόσβαση για ΑΜΕΑ, στον υπαίθριο χώρο του σχολείου δεν υπάρχουν στέγαστρα, το γήπεδο έχει ακατάλληλες παιδικές μπασκέτες, ενώ στις άκρες του γηπέδου έχουν τοποθετήσει κολώνες φωτισμού με κίνδυνο να χτυπήσουν τα παιδιά,. Τέλος, δεν υπάρχει επιστάτης και καθαρίστριες, ούτε ο απαραίτητος σχολικός εξοπλισμός και για αυτό τρέχουν να βρούν θρανία και καρέκλες από τα άλλα σχολεία. Ομως όλα αυτά δεν σας αποτρέπουν από το να το εγκαινιάσετε.


Κύριε Τσίπρα έρχεστε στην Κεφαλονιά, αλλά δεν τολμάτε να επισκεφτείτε το Ληξούρι. Και είναι παράδοξο ο «αριστερός» πρωθυπουργός αντί να σκύψει πάνω στα προβλήματα της πιο σεισμόπληκτης περιοχής να φοβάται να πάει εκεί επειδή ξέρει ότι θα έρθει αντιμέτωπος με τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Και είναι δεδομένο ότι θα συμβεί αυτό καθώς 2.5 χρόνια μετά τους σεισμούς και με 1.5 χρόνο δικής σας διακυβέρνησης τα έργα αποκατάστασης τα βλέπουμε με το κυάλι. Ο επίσημος απολογισμός των καταστροφών του σεισμού ανέρχεται σε 147 εκατομμύρια ευρώ, (μόνο 50 εκατομμύρια αφορούν το οδικό δίκτυο του νησιού). Ενάμησι χρόνο τώρα έχουν χαθεί στο δρόμο τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η ΕΕ για την αποκατάσταση των ζημιών, με ορατό τον κίνδυνο να χάθηκαν για πάντα, μιας και μάλλον δόθηκαν τότε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μάζευε τα ταμειακά διάθεσιμα όλων των φορέων για να πληρώσει τις δόσεις της τρόικας.

Έχουν δοθεί σε ελάχιστους τα χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών των σπιτιών τους, δεν έχουν γίνει οι επισκευές στα δημόσια κτήρια (εργατικές κατοικίες, δημαρχείο, θέατρο, Ιακωβάτειος βιβλιοθήκη κ.α), τα έργα στο λιμάνι Ληξουρίου και το επαρχιακό δίκτυο έχουν εγκαταλειφθεί, δεν έχουν σταλεί τα 750.000 ευρώ για την κατεδάφιση των επικίνδυνων κτηρίων, ενώ στα σεισμόπληκτα σχολεία της περιοχής ακόμα δεν έχει γίνει καμία επισκευή και οι μαθητές στεγάζονται σε κοντέινερ ή σε επίκινδυνα σχολικά κτήρια.

Αντίθετα το μόνο που κάνατε για την Κεφαλονιά στον ενάμησι χρόνο διακυβέρνησης σας ήταν να επιδεινώσετε την κατάσταση των κατοίκων του, όπως και όλης της χώρας με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να ξεπουλήσετε το αεροδρόμιο μας μαζί με άλλα 13, να αφήνετε τα νοσοκομεία μας χωρίς γιατρούς στα όρια της κατάρρευσης, οι δομές ψυχικής υγείας και πρόνοιας να υπολειτουργούν, να αφήνετε τα σχολεία χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, να αρνήστε και φέτος να φτιάξετε ειδικό γυμνάσιο αφήνοντας στην τύχη τους τους μαθητές ειδικής αγωγής μετά το δημοτικό και να μην βάζετε μπροστά το χτίσιμο των νέων 5 σχολικών συγκροτημάτων που χρειάζεται η Κεφαλονιά χρόνια τώρα.

Παράλληλα σε γενικότερο επίπεδο υπερασπίζεστε την πολιτική της ΕΕ, μαζί με τις άλλες αστικές δυνάμεις την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον Λεβέντη , το Ποτάμι, τον ΣΕΒ  τους τραπεζίτες και το βρώμικο χέρι του συστήματος την Χρυσή Αυγή, που επιβάλλει την σκληρή λιτότητα και την άγρια φορολογία, για να σταθεροποιηθεί  ο  καπιταλισμός  απέναντι στη βαθιά του κρίση, που όμως δεν δείχνει να ξεπερνιέται αλλά να βαθαίνει όλο και περισσότερο.

Η πολιτική αυτή της ΕΕ αναγκάζει τα φτωχά λαϊκά στρώματα να στενάζουν, οι μισθοί και οι συντάξεις να κατρακυλάνε και δεν φτάνουν για να πληρωθούν  οι υποχρεώσεις της κάθε οικογένειας, η ανεργία θεριεύει, πολλές επιχειρήσεις βαράνε «κανόνι», χιλιάδες κατασχέσεις γίνονται καθημερινά, ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία,.

Και δεν φτάνουν μόνο αυτά. Προκειμένου να πετύχετε την δεύτερη αξιολόγηση των θεσμών ΕΕ και ΔΝΤ, ετοιμάζεστε να βάλετε στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία, να βάλετε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του Δημοσίου στο νέο υπερΤΑΙΠΕΔ και να διορίσετε νέα διοίκηση πλήρως υποταγμένη στους δανειστές, να παραχωρήσετε τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια με δεκάδες χιλιάδες κατασχέσεις και να επιβάλλετε για πολλές δεκαετίες την ίδια πολιτική με την δέσμευση για εξωπραγματικά πλεονάσματα.

Κ. Τσίπρα, δεν χρειάζονται τσάι και συμπάθεια οι Κεφαλονίτες κύρια, χρειάζονται δουλειές, συντάξεις, στελέχωση των σχολείων και των νοσοκομείων κι έργα αποκατάστασης.
Κ. Τσίπρα δεν περιμένουμε όμως τίποτα από εσάς και την Κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Τώρα ξέρουμε ότι η η λογική «ούτε ρήξη ούτε υποταγή» που λέγατε ήταν απάτη. Η υπόσχεση ότι καταργούμε τα μνημόνια χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και την πλουτοκρατία είναι μεγάλο ψέμα.

Θα έπρεπε να ντρέπεστε και να παραιτηθείτε. Αλλά επειδή εσείς και η κυβέρνηση σας δεν θα το κάνετε ποτέ, αυτό θα το κάνει το μαζικό κίνημα ρήξης και ανατροπής από αντικαπιταλιστική σκοπιά.

Γι αυτό εμείς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι φοιτητές οργανώνουμε τα δικά μας όργανα πάλης στους χώρους δουλειάς , στα Πανεπιστήμια, στις πόλεις, στην νεολαία, για να παλέψουμε να βελτιώσουμε την ζωή μας και όχι μόνο για να μην περάσουν τα νέα σφαγιαστικά μέτρα. Παλεύουμε για αξιοπρεπή δουλειά, για δημόσια αγαθά, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για αλληλεγγύη

 Στόχος μας είναι να σας αφήσουμε άνεργο κύριε Τσίπρα κι εσάς και την κυβέρνηση σας και όλους όσους έχουν σκοπό να εφαρμόσουν μνημόνια.

Εμείς  στηριζόμαστε στη δική μας δύναμη,  με  μια δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά, μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την επίθεση και να ανοίξουμε τον δρόμο για μια κοινωνία που ο πλούτος και η εξουσία θα είναι στα χέρια μας.
                
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
   ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
                         
 ΓΑΙΤΑΝΙΔΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου