ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΚΚΕ(μ-λ) : Εξω Ο Ομπάμα Από Την Χώρα!

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Έξω ο αρχιμακελάρης των λαών
από τη χώρα!

Μια νέα μεγάλη πρόκληση για το λαό και τη νεολαία αποτελεί η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, στις 15-16 Νοέμβρη και η προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τον υποδεχτεί με ανοιχτές αγκαλιές. Πρόκληση που αφορά τόσο το ουσιαστικό περιεχόμενο της επίσκεψης όσο και την επιλογή του τριήμερου γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για την πραγματοποίησή της.


Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι καθόλου τυχαία. Όπως και πέρυσι (με την προγραμματισμένη επίσκεψη Κέρι, που τελικά αναβλήθηκε), έτσι και φέτος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδέχεται να γίνει το τριήμερο του γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ένα πεδίο προκλητικής αντιστροφής της πραγματικότητας:
– Θέλουν να παρουσιάσουν τους μεγαλύτερους φονιάδες των λαών ως φίλους, και την αμερικάνικη ιμπεριαλιστική πολιτική ως στοιχείο προώθησης των συμφερόντων του λαού και της χώρας.
– Θέλουν να νομιμοποιήσουν στις λαϊκές συνειδήσεις την πολιτική της εξάρτησης που φέρνει συνεχώς νέα δεινά για το λαό. Θέλουν να την παρουσιάσουν ως δήθεν μονόδρομο ή ακόμα και διέξοδο.
– Θέλουν να παρουσιάσουν ως «εκτός τόπου και χρόνου» τα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού και τους μεγαλειώδεις αγώνες που έχει δώσει ενάντια στα αμερικανονατοϊκά συμφέροντα που έφεραν στη χώρα τη χούντα της επταετίας 1967-74 και συνεχίζουν να την οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Πρόκειται για μια χυδαία έκφραση του “ανήκουμε στη Δύση” που δήλωσε ο Τσίπρας πριν την κυβερνητική ανέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα σε μια περίοδο επικίνδυνων οξύνσεων των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων:
– Με τις αντιπαραθέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας να οξύνονται παραπέρα γύρω από το συριακό.
– Με τους τυχοδιωκτισμούς στα ελληνοτουρκικά να δίνουν και να παίρνουν και όχι μόνο με τη στάση του Ερντογάν, αλλά και με δηλώσεις ντόπιων πολιτικών παραγόντων, που συμπληρώνουν την κυβερνητική φιλολογία περί της Ελλάδας ως παράγοντα πολιτικής σταθερότητας (τρομάρα της!) στην ευρύτερη περιοχή.
– Με το μετεκλογικό τοπίο στις ΗΠΑ να είναι βέβαιο ότι θα σηματοδοτηθεί από μια πιο επιθετική-φιλοπόλεμη στάση των ΗΠΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και ο Τραμπ καταγγέλλει τη Χίλαρι για φιλοπόλεμη στάση που θα φέρει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
– Οι πραγματικές αιτίες της επίσκεψης Ομπάμα στη χώρα δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα του λαού μας. Συνδέονται με την εξασφάλιση της ευθυγράμμισης (ή και υποταγής) των κυβερνήσεων της περιοχής (Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος κ.λπ.) με τα αμερικάνικα σχέδια. Αυτό που θα απαιτήσει ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού θα είναι η μεγαλύτερη πρόσδεση στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, η απρόσκοπτη υπηρέτηση των αμερικανονατοϊκών σχεδίων για την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η απρόσκοπτη χρήση της γης, της θάλασσας και του αέρα της χώρας για τις εφορμήσεις των αμερικανονατοϊκών στρατευμάτων ενάντια στους λαούς των γειτονικών χωρών.
Επιπλέον, επιδιώκει να βάλει ακόμα πιο έντονη τη σφραγίδα των ΗΠΑ στα ντόπια πολιτικά πράγματα, αλλά και συνολικότερα στα πολιτικά πράγματα της ΕΕ, και σε αντιπαράθεση με την πολιτική της Γερμανίας.
– Η προσπάθεια του ντόπιων αστικών δυνάμεων, και ιδιαίτερα της κυβέρνησης (που δέχτηκε σοβαρό πλήγμα από την απόφαση του ΣτΕ), να αρπαχτούν από την επίσκεψη Ομπάμα ως “σανίδα σωτηρίας” στα πολιτικά τους αδιέξοδα, αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Δίνει τη δυνατότητα στις ΗΠΑ να το εκμεταλλευτούν δεόντως, απαιτώντας και τα αντίστοιχα ανταλλάγματα. Ανταλλάγματα που και τα δεσμά της εξάρτησης από τις ΗΠΑ θα σφίξουν περισσότερο, αλλά και τους κινδύνους για το λαό θα πολλαπλασιάσουν, έναντι ασήμαντων ανταλλαγμάτων, όπως για παράδειγμα κάποιες υποσχέσεις σχετικά με την περίφημη διευθέτηση του χρέους.
– Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το δημοκρατικό κόσμο της χώρας, τη νεολαία, τις οργανώσεις της Αριστεράς, να πάρουν πρωτοβουλίες μαζικής καταγγελίας αυτής της προκλητικής επίσκεψης. Να τον υποδεχτούμε όπως αρμόζει στους φονιάδες των λαών! Απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας να διαδηλώσουμε μαζικά και να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους ότι ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

43 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου το πνεύμα του αγώνα για ανεξαρτησία είναι ζωντανό! Τιμώντας αυτό το πνεύμα και καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική της εξάρτησης και της υποταγής, να βγούμε μαζικά στους δρόμους ενάντια σε αυτόν που ματοκύλισε τη Λιβύη και ματοκυλά τη Συρία, ενάντια σε αυτόν που πίσω από το προσωπείο του «δημοκράτη» στήριξε την επέμβαση στην Ουκρανία και τη νέα φασιστική κυβέρνησή της, ενάντια σε αυτόν που υπηρέτησε για οκτώ χρόνια τη μεγαλύτερη φονική μηχανή της ανθρώπινης Ιστορίας.

Καλούμε το λαό να βγει μαζικά στους δρόμους και να διαδηλώσει για το δικαίωμά του στην ανεξαρτησία, για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για να φύγουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και τα πυρηνικά, για να σταματήσει κάθε συμμετοχή και διευκόλυνση της χώρας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, για να σταματήσει η χώρα μας να είναι τόπος εξόρμησης των φονιάδων των λαών! 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου