ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Παρέμβαση Της ΛΑ.Ε Στη Συνέντευξη Τύπου Του Συντονιστικού Των Συλλόγων Συμβολαιογράφων

Παρέμβαση της ΛΑ.Ε στη συνέντευξη Τύπου του συντονιστικού των συλλόγων συμβολαιογράφων για την απόφασή τους για αποχή σήμερα από πλειστηριασμούς

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΛΑΙΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε αποτελούμενη από τους Δημήτρη Στρατούλη, Δημήτρη Σαραφιανό και Κατερίνα Καστρίτη, η οποία είναι και μέλος του «Σχεδίου Β», παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που έδωσε το συντονιστικό των συλλόγων συμβολαιογράφων σχετικά με την απόφασή του για αποχή των μελών τους σήμερα από τους πλειστηριασμούς. Τα μέλη της Π.Γ. της ΛΑ.Ε ανάφεραν τα εξής:


Δημήτρης Στρατούλης: «Θεωρούμε κατ’ αρχήν θετικό γεγονός ότι δεν πραγματοποιούνται σήμερα πλειστηριασμοί σε όλη τη χώρα, λόγω της αποχής που αποφάσισε το συντονιστικό των συλλόγων συμβολαιογράφων. Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση αντικατοπτρίζει το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και η σημερινή νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις κοινωνικά ανάλγητες και αντικοινωνικές πολιτικές τους και -στη συγκεκριμένη περίπτωση- με τη συνέχιση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας σε βάρος φτωχών λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επαγγελματιών.
Η μη πραγματοποίηση σήμερα πλειστηριασμών λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων αποτελεί μία πρώτη νίκη του κινήματος για το σταμάτημα των πλειστηριασμών, που έχει δημιουργηθεί από ενεργούς πολίτες και συλλογικές οργανώσεις, με την μαζική και μαχητική παρουσία τους κάθε Τετάρτη μεσημέρι, στα ειρηνοδικεία, για την αποτροπή πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκής περιουσίας.

Η ομαλότητα την οποία επικαλούνται οι σύλλογοι συμβολαιογράφων μπορεί να επιτευχθεί, όχι με ΜΑΤ και διώξεις αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών αλλά μόνο εφόσον υπάρξει λύση του κοινωνικού προβλήματος που το προκαλεί. Εφόσον δηλαδή σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και προστατευτούν νομοθετικά πλήρως. Καλούμε τους συλλόγους των συμβολαιογράφων να συμπαραταχτούν με αυτό το αίτημα.
Μέχρι να υπάρξει πλήρης νομοθετική προστασία πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, το συντονιστικό των συμβολαιογράφων μπορεί κατά τη γνώμη μας και πρέπει να συμβάλλει σε αυτό τον αγώνα, με τη συνέχιση της αποχής τους από τους πλειστηριασμούς σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και αγροτών για χρέη τους προς τις τράπεζες, το Δημόσιο, τους Δήμους και τις ΔΕΚΟ.
Στην κατεύθυνση αυτή δεν βοηθούν αναφορές συλλόγων σας στον εισαγγελέα σε βάρος αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών ΄0πως αυτή που έγινε σε βάρος του Λεωνίδα και του Ηλία Παπαδόπουλου, που κατά τη γνώμη μας πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.

Το κοινωνικό πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών θα λυθεί μόνο με μια βαθειά σεισάχθεια, δηλαδή με τη διαγραφή των χρεών όσων αδυνατούν να πληρώσουν και με τις αναγκαίες ρυθμίσεις για τους υπολοίπους, ώστε να μπορέσουν να τα εξυπηρετήσουν. Αυτό πρέπει να γίνει και για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης πρωτίστως αλλά και για λόγους επανεκκίνησης της οικονομίας.
Η ΛΑ.Ε στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της το μεγάλο κίνημα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και καλεί τις κοινωνικές οργανώσεις και κινήματα, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα και ενεργούς πολίτες να πρωτοστατήσουν σ αυτό».

Δημήτρης Σαραφιανός: «Οι ρυθμίσεις που ισχύουν για τα χρέη προς τις τράπεζες δεν προστατεύουν την πρώτη κατοικία και επομένως η επέκτασή τους και για τα χρέη προς το Δημόσιο, τους Δήμους, τις ΔΕΚΟ κ.λπ., δεν λύνει το πρόβλημα. Επομένως απαιτείται νομοθετική ρύθμιση που θα προστατεύσει πλήρως την πρώτη κατοικία και τη λαϊκή περιουσία των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας.

Ούτε είναι αλήθεια ότι οι τράπεζες δεν κάνουν σήμερα πλειστηριασμούς. Μόνο μια ματιά στα προγράμματα πλειστηριασμών αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι οι τράπεζες -με «πρωταθλήτρια» σήμερα την Τράπεζα Πειραιώς- προχωρούν σε σωρεία πλειστηριασμών και έπεται συνέχεια.
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι τα «φιλέτα» που βγάζουν οι τράπεζες στο σφυρί περιλαμβάνουν ενδεικτικά ακίνητα 52 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς 11.323 ευρώ. 67,84 τ.μ. τιμή 11.500 ευρώ, κατάστημα 209,9 τ.μ. τιμή 66.883 ευρώ, άλλο κατάστημα 65,82 τ.μ. τιμή 54.273 ευρώ, διαμέρισμα 97,60 τ.μ. τιμή 122.000 ευρώ, 132 τ.μ. 140.000 ευρώ, βιοτεχνικό χώρο 255 τ.μ. τιμή 115.564 ευρώ κ.λπ., κ.λπ.».

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

12/10/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου