ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΛΑΜΙΑ Προσαγωγές Kαι Διώξεις Για Αγωνιζόμενους Μαθητές - Ανακοίνωση Της ΚΝΕ

Με Αστυνομία και εισαγγελέα απάντησε η κυβέρνηση και τα όργανα του αστικού κράτους στην κατάληψη των αγωνιζόμενων μαθητών σε σχολεία της πόλης.

Τα ξημερώματα, αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, κύκλωσαν το σχολικό συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται το 5ο και το 6ο Λύκειο Λαμίας, προσήγαγαν 10 μαθητές και έναν από τους γονείς που υπερασπίζονταν το αυτονόητο, το δικαίωμα των νέων να αγωνίζονται για τη μόρφωση και το μέλλον τους, και τους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 2ο ΕΠΑΛ Λαμίας, το Νυχτερινό Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου προσήγαγαν τέσσερις μαθητές.

Έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας συγκεντρώθηκαν μαθητές, γονείς των μαθητών και στελέχη του λαϊκού κινήματος της πόλης που απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι αφού έγινε ταυτοποίηση των προσαχθέντων, ενώ άρχισαν τηδιαδικασία να συνταχθούν δικογραφίες.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του  ΚΣ της ΚΝΕ 


«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απαντάει με ΜΑΤ, κλούβες και αυταρχισμό στους δίκαιους αγώνες των μαθητών!», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι χτες, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, αστυνομικές δυνάμεις κατόπιν εντολής εισαγγελέα πραγματοποίησαν έφοδο (χρησιμοποιώντας ακόμα και κλούβες, λες και είχαν απέναντί τους τον Πάμπλο Εσκομπάρ!)  στο 5ο και 6ο Λύκειο Λαμίας, στο 2ο ΕΠΑΛ και στο Νυχτερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Λαμίας, συλλαμβάνοντας μαθητές που βρίσκονταν στα σχολεία τους, περιφρουρώντας τον αγώνα τους, ενώ πέρασαν χειροπέδες και σε έναν από τους γονείς που συμπαραστέκονταν στο δίκαιο αγώνα των παιδιών τους. Δεν μπορεί η κυβέρνηση κάθε φορά που στρέφεται κατά των λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων να κρύβεται πίσω από τις απαράδεκτες και αυταρχικές ενέργειες και συμπεριφορές αστυνομικών και εισαγγελέων, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση του εισαγγελέα Νικήτα Θεολογίτη.

Μαζεύονται πολλά για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ο αγώνας των μαθητών της Λαμίας που αντιμετωπίστηκε με αυταρχισμό δεν είναι οι μόνος. Έχουν προηγηθεί η Κεφαλονιά, τα Γρεβενά και το Ηράκλειο Κρήτης. Είναι κενό γράμμα για τους μαθητές τα πανηγύρια του υπουργού για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αφού στην πράξη (και με τις χειρότερες
μεθόδους) η συγκυβέρνηση στήνει νέα "«μαθητοδικεία".

Οι μαθητές της Λαμίας (στους οποίους άνοιξαν δικογραφία και στέρησαν την επικοινωνία με δικηγόρο), σύμφωνα με την κυβέρνηση, διέπραξαν μεγάλα "αδικήματα"! Διεκδικούσαν ουσιαστική, ολόπλευρη μόρφωση για όλους, ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ απαιτούσαν να σταματήσει η υποβάθμιση των σχολείων τους, βιβλία και σύγχρονες υποδομές. Αυτά τα αιτήματα προσπαθεί να "γελοιοποιήσει" η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.

Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση αλλά και όσοι θέλουν να βάλουν στον "πάγο" τους αγώνες των μαθητών, θα πρέπει να έχουν στο νου τους -όπως αναφέρουν και οι μαθητές σε ψήφισμα καταδίκης των όσων έγιναν χτες στη Λαμία-  ότι "δε μας φοβίζουν οι διώξεις και ο αυταρχισμός, μας φοβίζει να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι σε όλα αυτά που ζούμε".

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν την ποινικοποίηση του οργανωμένου αγώνα! Καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό αποτελεί ο κοινός αγώνας μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου που τσακίζει το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Να μην ασκηθεί καμία δίωξη στους μαθητές και το γονιό για το δίκαιο αγώνα τους!».

 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει


Οι  Οργανώσεις Λαμίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τονίζουν ότι «η τρομοκρατία για να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών δεν πρόκειται να έχει το αποτέλεσμα που επιδιώκει η κυβέρνηση και τα όργανά της. Τα προβλήματα στη μόρφωση και τα αδιέξοδα που δημιουργούνται στη ζωή των νέων και των οικογενειών τους όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, όπως λέει ο υπουργός Παιδείας, αλλά οξύνονται ακόμα περισσότερο με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που ακολουθεί η κυβέρνηση και σφαγιάζει τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ανάκαμψη, που τάζει τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου, δεν πρόκειται να φέρει καμιά ανακούφιση στα βάσανα των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Πρόκειται για ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλίων.

Μόνη λύση είναι η οργάνωση και η πάλη συντονισμένα του λαού και της νεολαίας ενάντια σε όλους αυτούς που τους στερούν το δικαίωμα και τη δυνατότητα για καλύτερη ζωή. Η συσπείρωση γύρω από τις ταξικές δυνάμεις στο λαϊκό κίνημα, που μαχητικά υπερασπίζονται και συμβάλλουν αποφασιστικά σε μέτρα ανακούφισης του λαού απέναντι στη βαρβαρότητα που ζούμε, δημιουργώντας παράλληλα και τις προϋποθέσεις για την οριστική λύση των προβλημάτων για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που μας επιβάλλουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου