ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Από Την Νέα Υόρκη Ως Την Αθήνα - Στους Δρόμους Ενάντια Στη Φτώχεια, Το Ρατσισμό Και Τον Πόλεμο

Με συλλαλητήρια και διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε μια σειρά άλλες πόλεις «υποδεχόμαστε» τον Ομπάμα στις 15 Νοέμβρη. Στην Αθήνα, η Πρωτοβουλία Οργανώσεων-Συλλογικοτήτων ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα (ανάμεσά τους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, η ΚΕΕΡΦΑ κ.α) καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 15 Νοέμβρη στις 5μμ στο Πολυτεχνείο, ενώ το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ καλούν στις 6.30μμ στην Ομόνοια.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας πιστά στα αχνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, στήνει κλίμα έκτακτων μέτρων, φόβου και τρομοκρατίας: F16, Μυστικές υπηρεσίες, αντιτρομοκρατική, ελεύθεροι σκοπευτές, ασφάλεια, 5000 αστυνομικοί και ΜΑΤ. «Ούτε στην επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα πριν από 17 χρόνια δεν είχαν ληφθει τέτοια μέτρα ασφαλείας» όπως διαρρέουν χαρακτηριστικά ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Τόσο πολύ ανησυχεί από τις κινητοποιήσεις η κυβέρνηση ώστε ακύρωσε την προγραμματισμένη ομιλία Ομπάμα στην Πνύκα και τον πηγαίνει να κλειστεί στο Ίδρυμα Νιάρχος! Δικαιολογημένα φοβούνται γιατί ξέρουν ότι μετά τα συλλαλητήρια στο Τριήμερο του Πολυτεχνείου ακολουθεί ένας διπλός απεργιακός ξεσηκωμός στις 24 Νοέμβρη και στις 8 Δεκέμβρη.

 Ψέματα

Αλλά οι κυβερνητικοί χειρισμοί δεν σταματούν εκεί. Σε ένα άρθρο γραμμής με τίτλο «Δεν θα διαδηλώσω κατά της επίσκεψης Ομπάμα”, ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί τους λόγους: «Έχει βρεθεί στο πλευρό της Ελλάδας στο ζήτημα του χρέους… προώθησε το εθνικό σύστημα υγείας, γνωστό και ως Obamacare, ενώ είχε καλές επιδόσεις και στον τομέα των δικαιωμάτων. Επιδίωξε τον έλεγχο και της οπλοκατοχής… και έκανε πράξη τις υποσχέσεις του για αποχώρηση από το Ιράκ και το Αφγανιστάν».

Τόσα ψέματα μαζεμένα πρέπει να ψάξει πολύ για να τα βρει κανείς. Οι αμερικάνοι στρατιώτες βρίσκονται σήμερα ξανά στη Μοσούλη. Από το Αφγανιστάν δεν έφυγαν ποτέ. Τα πιστόλια των αστυνομικών στις ΗΠΑ, δολοφονούν κατά μέσο όρο τρεις ανθρώπους την ημέρα με προτίμηση τους Μαύρους και τους Λατίνους. Και όσο για το Obamacare; Νέα χαράτσια. Η κατά μέσο όρο 25% αύξηση στα ασφάλιστρα που η κυβέρνηση Ομπάμα αποφάσισε να πληρώσουν οι φτωχοί Αμερικάνοι μέσα στο 2017, για πολλούς αναλυτές ήταν ένας από τους βασικούς λόγους δυσαρέσκειας προς το Δημοκρατικό Κόμμα. Όσο δε αφορά στο ελληνικό χρέος, η δήλωση του εκπρόσωπου τύπου του Λευκού Οίκου ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα τα λέει όλα: «Ο Πρόεδρος θα εγκωμιάσει την ελληνική κυβέρνηση για την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων που είχε δεσμευτεί να κάνει για να την παροτρύνει να συνεχίσει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων», των μνημονίων δηλαδή.

Το μόνο «επίτευγμα» του Ομπάμα που ξέχασε ο Πάνος Τριγάζης ήταν ότι κατάφερε με αυτήν την πολιτική να στρώσει το δρόμο της διαδοχής στον Τραμπ. Παράπλευρη συνέπεια; Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, όλη η κυβερνητική φασαρία για τα «οφέλη» της επίσκεψης έχει καταλήξει, πριν ακόμα πραγματοποιηθεί σε μια φάρσα…

«Όταν, πριν από οχτώ χρόνια, ο Ομπάμα κέρδιζε τις εκλογές, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είχαν προσδοκίες ότι ο πρώτος Μαύρος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ θα σηματοδοτούσε μια πορεία ενάντια στον πόλεμο, στο ρατσισμό και στη φτώχεια» αναφέρει στην ανακοίνωση που καλεί στο συλλαλητήριο το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα. «Όμως στην πράξη, ο Ομπάμα και το Δημοκρατικό κόμμα αποδείχθηκαν νεκροθάφτες εκείνων των ελπίδων.

Στα μέτωπα του πολέμου, στα μέτωπα του ρατσισμού αλλά και στο μέτωπο της οικονομίας. Η αναιμική ανάκαμψη από τη βουτιά του 2008 το μόνο που κατάφερε είναι να μεγαλώσει το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς.

Για την εργατική τάξη, αυτό που έφερε ήταν στασιμότητα στα μεροκάματα και περιπλάνηση για εκατομμύρια νέους και άνεργους από μια δουλειά του ποδαριού στην άλλη. Για τους καπιταλιστές, όμως, εξασφάλισε βουνά από κέρδη που καταλήγουν στον τζόγο των χρηματαγορών και για τους τραπεζίτες ιδιαίτερα εξασφάλισε και ασυλία για τις εγκληματικές φούσκες της κερδοσκοπίας...

Κατήφορος

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαφήμιζε τον Ομπάμα σαν «φίλο των ελληνικών θέσεων» για το χρέος και για τη «σταθερότητα στην περιοχή». Τώρα αυτός ο εξωραϊσμός του Πλανητάρχη κατάρρευσε και ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει συγχαρητήρια στον Τραμπ. Θα φτάσει μέχρι το σημείο να τον ανακηρύξει και αυτόν «φίλο» στο όνομα της «συνέχειας του κράτους» καθώς ο Ομπάμα αγωνίζεται για μια ομαλή μεταβίβαση της αμερικάνικης Προεδρίας; Ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Χρειαζόμαστε και εδώ μια αριστερά αντικαπιταλιστική και επαναστατική, σε ρήξη με το ρεφορμιστικό δρόμο που κατρακυλάει από Μνημόνιο σε Μνημόνιο και θέλει να μηδενίσει τις «προσφυγικές ροές» παρέα με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ, των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή.

Όλοι στις πορείες στο τριήμερο του Πολυτεχνείου, όλοι στις απεργίες στις 24 Νοέμβρη και 8 Δεκέμβρη, το μέλλον μας δεν είναι ο βάρβαρος καπιταλισμός των Τραμπ και των Μέρκελ, είναι η επανάσταση και ο σοσιαλισμός».

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου