ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Υπάρχει Άλλος Δρόμος

Κάθε μέρα που περνάει, γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πάει από το κακό στο χειρότερο αναζητώντας συναινέσεις και συμβιβασμούς με τους «θεσμούς» στο εσωτερικό όπως και στο εξωτερικό.

Η Τρόικα πήρε τις περικοπές στις συντάξεις με το Ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου, αλλά τώρα απαιτεί νέες περικοπές (διαβάστε σχετικά στη διπλανή σελίδα). Πήρε όλη την περιουσία του δημοσίου στο λεγόμενο «υπερταμείο», αλλά τώρα θέλει χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις και στον συνδικαλισμό.

Ο Τσίπρας τρέχει να υποδεχτεί τον Ομπάμα ως «φίλο των ελληνικών θέσεων» την ίδια ακριβώς στιγμή που το μακελειό στη Συρία και στο Ιράκ αγριεύει καθώς ΗΠΑ και Ρωσία πολιορκούν τη Μοσούλη και το Χαλέπι. Χιλιάδες νέοι πρόσφυγες τρέχουν να σωθούν, αλλά η ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ και τη Φρόντεξ που τους πνίγουν στη Μεσόγειο.

Πρόκληση

Η πρόκληση του Συμβουλίου της Επικρατείας που βγήκε ανοιχτά στο πλευρό των καναλαρχών και της ΝΔ έρχεται να αναδείξει ηχηρά το πού καταλήγει αυτή η κατρακύλα. Με κάθε νέα υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, ξαναπαίρνει θάρρος όλο το διεφθαρμένο κατεστημένο που κυβερνάει πραγματικά αυτό τον τόπο- οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι καναλάρχες και το υπηρετικό τους προσωπικό στις κομματικές ιεραρχίες και τους κρατικούς μηχανισμούς.

Είναι ώρα να βροντοφωνάξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, ο δρόμος της σύγκρουσης. Τα βήματά του έχουν ήδη αναδειχθεί από τους αγώνες που έχουμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια και από τις παραδόσεις που κουβαλάει το εργατικό κίνημα.

• Διαγράφοντας το χρέος μπορούμε να πάρουμε τον έλεγχο στις τράπεζες και να βρούμε τα λεφτά για μαζικές προσλήψεις στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια και για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

• Κλείνοντας τις βάσεις για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και ανοίγοντας τα σύνορα για τους πρόσφυγες μπορούμε να απεμπλακούμε από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και να στηρίξουμε τη μόνη δύναμη που μπορεί να λυτρώσει τη Μέση Ανατολή, το αραβικό πεζοδρόμιο.

• Αγνοώντας τις αποφάσεις του ΣτΕ και όλων των μηχανισμών που βγάζουν τους αγώνες «παράνομους και καταχρηστικούς», να πάρουμε τον έλεγχο στα κανάλια, όπως έκαναν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ όταν τους έριξαν το μαύρο. Και το ίδιο να κάνουμε σε κάθε επιχείρηση που λέει ότι δεν τα βγάζει πέρα και αφήνει τον κόσμο απλήρωτο.

Αυτές είναι επιλογές που μπορούν να δικαιώσουν τις διεκδικήσεις των εργατών και της νεολαίας και ταυτόχρονα παίρνουν δύναμη από κάθε επιμέρους μάχη. Αυτή τη βδομάδα τα Νοσοκομεία συνεχίζουν τη δράση για τη σωτηρία του ΕΣΥ, ενώ οι φοιτητές και οι συνταξιούχοι βγαίνουν στους δρόμους την ίδια μέρα.

Τις μέρες του Πολυτεχνείου θα βρεθούμε στους δρόμους και ενάντια στους εναγκαλισμούς με τον Ομπάμα αλλά και γιατί θυμόμαστε ότι ο δρόμος της σύγκρουσης έχει βαθιές ρίζες στην εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73. Και στις 24 Νοέμβρη θα ενωθούμε όλοι στην απεργία γιατί το δίκιο των αιτημάτων και των επιλογών μας δεν θα μας το χαρίσει κανένας παρά μόνο η συλλογική δύναμη της τάξης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου