ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΝΑΡ Ανακοίνωση Για Το Θάνατο Του σ. Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ν.Κ.Α. εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συντροφικά συλλυπητήρια για την απώλεια του συντρόφου Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου, στελέχους του Κ.Κ.Ε. (μ-λ).

Ο σύντροφος Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού μας, άξιο τέκνο και μαχητής του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος για όλη του τη ζωή. Τον γνωρίσαμε και μας συνέδεσαν αγωνιστικοί και συντροφικοί δεσμοί στην κοινή μετωπική προσπάθεια της «Μαχόμενης Αριστεράς», αλλά και σε δεκάδες πρωτοβουλίες, συσκέψεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις οποίες ο Γρηγόρης, υπέρμαχος της κοινής δράσης των μαχόμενων δυνάμεων, συνέβαλε αποφασιστικά.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι υπήρξε αγαπημένος σύντροφος όλων των αγωνιστών και των συλλογικοτήτων της επαναστατικής αριστεράς, γιατί με την σταθερότητα του στις αρχές, την αποφασιστική στάση του στις δύσκολες στιγμές, την σεμνότητα και το ήθος του, ήταν πάντα πραγματικός συναγωνιστής στο μεγάλο ταξίδι της επαναστατικής απελευθέρωσης της κοινωνίας από τα δεσμά του ιμπεριαλισμού και καπιταλισμού. Σφράγισε και αυτός, όπως και άλλοι σύντροφοι που έφυγαν πρόσφατα, μια γενιά αγωνιστών που στάθηκαν σε δύσκολες στιγμές και συνέβαλλαν ουσιαστικά στην ύπαρξη μιας κομμουνιστικής αριστεράς ασυμβίβαστης και επαναστατικής. Κι είναι σημαντικό, πως στις πιο δύσκολες στροφές της ταξικής πάλης, ο σύντροφος Γρηγόρης ήταν μεταξύ εκείνων που κράτησαν όρθια τη σημαία της αυτοτέλειας της επαναστατικής κομμουνιστικής Αριστεράς, όσο και της κοινής δράσης και παρέμβασης. Παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που είχαμε, ο σύντροφος Γρηγόρης συζητούσε, έκρινε, τοποθετούνταν και δρούσε πάντα με συντροφικό και βαθιά λαϊκό επαναστατικό πολιτισμό.

Η απώλειά του είναι μεγάλη για όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης επαναστατικής αριστεράς και το κομμουνιστικό κίνημα της χώρας μας. Θα τον έχουμε μαζί μας στους αγώνες του σήμερα και του αύριο, αναγνωρίζοντας την προσφορά του και νιώθοντας τυχεροί που βαδίσαμε και αγωνιστήκαμε μαζί του.

Στους συντρόφους του ΚΚΕ (μ-λ) και στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας.

Αντίο μαχητή σύντροφε Γρηγόρη!

Η Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα, 23/1/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου