ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Νησίδες Ντροπής

του Κ. Γρηγοριάδη

Όσοι είχατε το ερώτημα για το πού πήγε τελικά ο 902, ο σταθμός που φτιάχτηκε με τις στερήσεις και την οικονομική ενίσχυση των μελών, των φίλων και οπαδών του ΚΚΕ, ήρθε ο καιρός να το μάθετε. Στα χέρια του εφοπλιστή Μαρινάκη πήγε, κι αυτό το μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ της εφημερίδας του εφοπλιστή.

Ειδικά αυτήν την περίοδο που ο εφοπλιστής θέλει να βάλει «πόδι» στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας τον Πειραιά για μεγάλες μπίζνες πάντα, διαμέσου του αντιπροέδρου του ΟΣΦΠ Μώραλη που κατεβαίνει για δήμαρχος Πειραιά ,ο ραδιοσταθμός θα αποτελέσει και ένα ισχυρό προπαγανδιστικό όπλο για τα επιχειρηματικά του συμφέροντα.




Τώρα θα πει κάποιος «και τι σε νοιάζει πού πήγε ρε φίλε ο 902, αφού πουλήθηκε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοί του και ασφαλιστικά τους ταμεία;». Θα του απαντήσω ότι δεν απαντώ σε αφελή ερωτήματα. Ένα κομμουνιστικό κόμμα, ακόμη κι αν αναγκάζεται να προβεί σε μια πώληση, πρέπει να εξετάζει και ποιος είναι ο αγοραστής. Π.χ αν είναι έμπορος όπλων, αν είναι έμπορος λευκής σαρκός, αν είναι χρηματοδότης υπόπτων για την δράση τους πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων κλπ κλπ.



Να μην πέσουμε κι εμείς στην παγίδα του «νόμιμου άρα και ηθικού». Αλλά -δε βαριέσαι;- σοσιαλιστικές νησίδες στον καπιταλισμό δεν μπορούμε να έχουμε. Λίγη ντροπή όμως, ακόμη και στον καπιταλισμό χρειάζεται να έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου