ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Κάτω τα χέρια από τον αγώνα του Σ.Ε.ΒΙΟΜΕ


Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη της στους αγωνιζόμενους εργάτες της ΒΙΟΜΕ.

Η εξαφανισμένη εδώ και 2,5 χρόνια εργοδοσία της ΒΙΟΜΕ επιχειρεί να επιστρέψει στη διοίκηση του εργοστασίου και να εκδιώξει τους εργαζόμενους από αυτό, με μια ξαφνική και θρασύτατη δικαστική προσφυγή που κατέθεσε.

Η εργοδοσία, η οποία έχει καταδικαστεί σε 126 μήνες φυλάκισης συνολικά για χρέη προς τους εργαζόμενους, σε συνεργασία με τη διορισμένη σύνδικο, ζητάει να επιστρέψει για να οδηγήσει σε πτώχευση τη ΒΙΟΜΕ ώστε να αποφύγει τα χρέη προς τους εργαζόμενους αλλά και προς το ΙΚΑ και το δημόσιο, και να εκκενώσει το εργοστάσιο.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ (Σ.Ε.ΒΙΟΜΕ) με τον πολύχρονο μαχητικό αγώνα του και την προσπάθεια των εργατών να λειτουργήσουν οι ίδιοι το εργοστάσιο έχουν δώσει ένα σπουδαίο παράδειγμα αγώνα ενάντια στην εργοδοτική λεηλασία. Το συνεργατικό εγχείρημα που έστησαν και η προσπάθεια εργατικής αυτοδιαχείρισης της παραγωγής, έχουν ταξιδέψει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού ανοίγοντας εκ νέου τη συζήτηση εντός της εργατικής τάξης για την αυτοδιαχείριση της παραγωγής και, γιατί όχι, αύριο την αυτοδιαχείριση όλης της οικονομίας.

Τ’ αφεντικά και η εργοδοτική αυθαιρεσία θα μας βρουν όπως πάντα απέναντί τους!

Καλούμε όλα τα σωματεία, τις εργατικές κινήσεις, όλη την εργατική τάξη

να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των εργαζομένων να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Να απορριφθεί άμεσα η άθλια αίτηση που πρόκειται να εκδικαστεί στις 8 Ιούλη.

Νίκη στο δίκαιο αγώνα του Σ.Ε.ΒΙΟΜΕ

Η ταξική αλληλεγγύη να γίνει ο χείμαρρος

που θα πνίξει το κεφάλαιο και τους εκμεταλλευτές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου