ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Η Εργατική Αλληλεγγύη : Να Τους Αποτελειώσουμε...

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τις εκλογές του Μάη και ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση είναι ακλόνητη στη θέση της: ανασχηματισμός, υποσχέσεις για «χαλάρωση» της μνημονιακής πολιτικής, φιλολογία για «προεδρική πλειοψηφία»… Και ύστερα ήρθαν οι απεργίες.
Οι κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή δεν είναι μια απλή συνέχεια από τους προηγούμενους αγώνες. Κουβαλάνε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα: η προσπάθεια των Σαμαροβενιζέλων να γαντζωθούν στην εξουσία δεν θα περάσει. Η εργατική αντίσταση μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια και να έχουν την τύχη που είχαν οι κυβερνήσεις του ΓΑΠ το 2011 και του Παπαδήμου το 2012.

Η αρχή έγινε με τη συντονισμένη δράση πολλών κλάδων στις 11 Ιούνη, στην «επέτειο» της ΕΡΤ. Ακολούθησαν τα Νοσοκομεία στις 18 Ιούνη και οι δάσκαλοι που μπλοκάρουν τα «σεμινάρια αξιολόγησης», δηλαδή τις προεργασίες για τις ομαδικές απολύσεις. Έτσι φτάσαμε η ΑΔΕΔΥ να καλεί απεργία σε όλο το δημόσιο στις 9 Ιούλη.

Ξεσηκωμός

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ξεσηκώνονται απεργιακά ενάντια στο ξεπούλημα της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ». Η κυβέρνηση απειλεί να τους επιστρατεύσει. Παριστάνει ότι ξέχασε πού κατάληξε η προηγούμενη κυβερνητική εκστρατεία επιστρατεύσεων πριν ένα χρόνο: στο δικό της στραπατσάρισμα όταν η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση.

Συνεχίζοντας την απεργία σε όλο το Δημόσιο και στη ΔΕΗ, κλιμακώνοντας πανεργατικά μπορούμε να τους αποτελειώσουμε.

Κάποιες ηγεσίες λένε ότι αυτά δεν γίνονται καλοκαιριάτικα, άλλοι με κινδυνολογίες ότι θα χτυπηθεί ο τουρισμός και άλλοι με ηττοπάθειες για τον κόσμο που υποτίθεται ότι έχει αλλού το μυαλό του.

Αυτά είναι αστείες δικαιολογίες. Η Ελλάδα είναι δημοφιλής προορισμός γιατί, εκτός από τον ήλιο και τα αρχαία της, είναι στα μάτια του κόσμου η χώρα της αντίστασης στη λιτότητα, στους τραπεζίτες και στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών που όλοι μισούν. Όσο για τα καλοκαιρινά σχέδια των απλών ανθρώπων, οι Καθαρίστριες σκοπεύουν να βγάλουν το καλοκαίρι στην κατασκήνωση της …Καραγιώργη Σερβίας.

Κοντεύουν σαράντα χρόνια από τότε που Ιούλη μήνα διώξαμε τη Χούντα. Όλοι στις απεργίες για να τελειώνουμε με τις Τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου