ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Εργατική Λέσχη Περιστερίου : Χιπχοπ Και Κινήματα

Κείμενο που θα μοιραστεί στην αποψινή εκδήλωση:
"Χιπχοπ καφενές στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου"

Πρόσφατα μαζευτήκαμε μια παρέα ακροατών και δημιουργών της hiphop μουσικής στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου και στο τραπέζι έπεσε η ιδέα να πάρουμε μια σειρά πρωτοβουλιών που θα ανοίξουν μια διαφορετική κουβέντα για τη μουσική που αγαπάμε. Στο μυαλό μας έχουμε να γίνουν ανοιχτές συζητήσεις για θέματα που συζητάμε στις παρέες μας, αλλά και αν υπάρχει η διάθεση να οργανώσουμε συναυλίες στις γειτονιές μας.

Ο χιπχοπ καφενές φιλοδοξούμε να καλύψει την ανάγκη ακροατών και καλλιτεχνών να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις και μέσα από τις δραστηριότητές μας να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια για την ανάδειξη της “άλλης” χιπχοπ σκηνής. Την ώρα που τα ΜΜΕ κατακλύζουν το ευρύ κοινό με παρηκμασμένες καρικατούρες της rap μουσικής, προβάλλοντας το πρότυπο του απαθή, απολιτίκ και πέρα βρέχει καλλιτέχνη, εμείς πιστεύουμε ότι όσοι κρίνουν πως το ελληνικό χιπχοπ έχει άλλο κοινωνικό ρόλο, θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά.

Χωρίς προαπαιτούμενα, κρίνουμε ότι σε πρώτη φάση μπορούμε να μαζεύομαστε σε ένα χιπ χοπ καφενείο και να συζητάμε. Τώρα που η κρίση μας πιέζει όλους οικονομικά και κοινωνικά, είναι ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε στο χιπχοπ που αγαπάμε χώρο έκφρασης και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για το δυνάμωμα ενός άλλου χιπχοπ. Ενός χιπχοπ που δε θα ζει στον κόσμο του, αλλά θα αφουγκράζεται τις κοινωνικές ανησυχίες, θα τολμάει να παίρνει θέση και θα μπορει να εκφράσει τον εργαζόμενο κόσμο που αντιστέκεται και διεκδικεί.

Η πρώτη μας εκδήλωση με θέμα “Χιπχοπ & κινήματα / Η άνοδος του πολιτικοποιημένου χιπχοπ στις γειτονιές μας” ελπίζουμε να αποτελέσει αφορμή για νέες ιδέες και νέες εκδηλώσεις, αλλά και να μονιμοποιήσει μια φορά την εβδομάδα τη λειτουργία του χιπχοπ καφενέ, έτσι ώστε να μπορούμε μια συγκεκριμένη μέρα να συναντιόμαστε, να ακούμε τις μουσικές μας και να οργανώνουμε συλλογικά τις δραστηριότητές μας.

Καλή μας αρχή

Ο χιπχοπ καφενές της Λέσχης
ΘΗΒΩΝ 227

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου