ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε πως μέχρι την 31η Αυγούστου θα δώσει τέλος στην “εξευτελιστική κατάσταση” που υπάρχει με τους “λιμνάζοντες φοιτητές” μέσα στα πανεπιστήμια, διαγράφοντας 180.000 “αιωνίους φοιτητές” ή αλλιώς το 40% του σημερινού πληθυσμού των σπουδαστών της χώρας. Η συμφωνία του Υπουργείου με τους Πρυτάνεις και τους Προέδρους ΤΕΙ να δοθεί παράταση για άλλες δύο εξεταστικές σε όσους “λιμνάζοντες φοιτητές” συμμετείχαν σε εξεταστικές τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη ή χρωστάνε μόνο τη διπλωματική/πτυχιακή τους εργασία δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας δεδομένου ότι πετάει πάλι εκτός ΑΕΙ το 90-92% των “λιμνάζοντων” και εκτός ΤΕΙ -όπου είχαν ήδη ξεκινήσει διαγραφές- περισσότερο από το 60%.
Η παρομοίωση 180.000 νέων με ...βρωμόνερα, τα οποία απλώς θα πετάξει εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ ο Λοβέρδος εν μία νυκτί και, μάλιστα, πριν καλά – καλά ξεκινήσει η φθινοπωρινή εξεταστική δείχνει πόσο “κοινωνικό αντίβαρο” αποτελεί το ΠΑΣΟΚ και οι δυνάμεις της θυγατρικής του κεντροαριστερής “Ελιάς” μέσα στη σημερινή κυβέρνηση. Ο Λοβέρδος αφού πρώτα στιγμάτισε με φασιστικό τρόπο ως υπουργός Υγείας τις οροθετικές γυναίκες (2012) έρχεται τώρα ως υπουργός Παιδείας να στιγματίσει τους φοιτητές που δεν κατάφεραν να τελειώσουν τις σπουδές τους την ώρα που η κοινωνία διαλύονταν υπό το βάρος της εξάχρονης ύφεσης.

Η ΟΕΝ κρούει τον “συναγερμό πολέμου” σε ολόκληρη τη νεολαία, σπουδάζουσα, μαθητιώσα, εργαζόμενη και άνεργη ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας. Στο στόχαστρο δεν είναι μόνο οι 180.000 “αιώνιοι” φοιτητές που απειλούνται άμεσα με διαγραφή, αλλά ολόκληρη η νέα γενιά που απειλείται με διαγραφή από το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στην υγεία, στον πολιτισμό, στη ζωή.

Οι “αιώνιοι” φοιτητές, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του Λοβέρδου, δεν δημιουργούν κανένα δημοσιονομικό κόστος στα πανεπιστήμια. Αποτελούν, όμως, μόνο ένα... “γραφειοκρατικό βάρος” λέει ο Υπουργός που συνεχίζει να επιβαρύνει τη ζωή μας μόνο και μόνο επειδή είναι ένας εκ των εκλεκτών του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΤΟ ΒΗΜΑ, Mega Channel, κλπ.). Και αρκεί αυτό το βάρος για να πεταχτούν σαν εκπαιδευτικά απόνερα 180.000 νέοι στην ουρά του 1,3 εκατ. ανέργων, από τους οποίους πάνω από τους μισούς είναι νέοι.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση λέει και ξαναλέει πως “προτεραιότητά” της είναι καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Ποιος την πιστεύει πλέον; Προτεραιότητά της είναι η εξαθλίωση της νεολαίας, η ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών της και η συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων της.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επιστρέφει στο σημείο στο οποίο ηττήθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή από τη φοιτητική έκρηξη του 2006-7. Μόνο που τώρα, η διαγραφή των “αιωνίων” φοιτητών έρχεται μαζί με τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων, τα λουκέτα και τις συγχωνεύσεις σχολών με το Σχέδιο Αθηνά σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, τις αξιολογήσεις στο δημόσιο, τις συγχωνεύσεις σχολείων και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας για να πληρώνονται οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Η βαναυσότητα και ο κρετινισμός των κυβερνώντων ξεπερνιέται μόνο από την ...υποκρισία και την ψευτιά τους. Το success story, η περίφημη ανάκαμψη του ελληνικού καπιταλισμού μετά τη Μνημονιακή “διάσωση” σαπίζει μαζί με τα ελληνικά ροδάκινα που δεν φτάνουν ποτέ στη Ρωσία. Αυτό το σάπισμα βρίσκεται πίσω από το νέο πογκρόμ που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση των Τροϊκανών ενάντια στη νεολαία.

Είναι καιρός να ξεσηκωθεί ολόκληρη η νεολαία για ανατρέψει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και την άθλια Τρόικα των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ με γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις διαρκείας σε σχολές και σχολεία. Πρέπει να οργανωθεί ένα μπλακ άουτ στα πανεπιστήμια για να τους διαγράψουμε εμείς από τη ζωή μας. Να παλέψουμε με όλη την εργατική τάξη για την οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για να τους ανατρέψουμε, για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία και μία σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση.

Η διαδήλωση της ΔΕΘ στις 6 Σεπτέμβρη πρέπει να βρει το φοιτητικό κίνημα, τη νεολαία και ολόκληρη την εργατική τάξη στους δρόμους!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗ!

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ – ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

konservokouti-oen.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου