ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Κυριακή 5 Απρίλη, Είναι Αργία Και Απεργία Μαζί

Eίναι μία από τις επτά Κυριακές για τις οποίες έχει νομοθετηθεί (ν. 4177/2013) η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. Απόφαση για απεργία στις 5 Απρίλη πήρε σε χτεσινή συνεδρίαση το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Ηδη μια σειρά σωματεία και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων σε όλη τη χώρα έχουν πάρει αποφάσεις για 24ωρη απεργία στις 5 Απρίλη ενάντια στη μεθοδευμένη από την προηγούμενη ξεπουλημένη κυβέρνηση απόφαση με νόμο, που η τωρινη διατηρεί.

Απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Χαλκίδας, Ρόδου, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Λάρισας, Χανίων, Αγρινίου, Καλαμάτας, Αχαΐας, Ξάνθης και Λαμίας, και τα επιχειρησιακά σωματεία «LIDL» Ν. Αττικής, «Πράκτικερ Ελλάς» και «Αρβανιτίδη».

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην πλ. Αριστοτέλους, ενώ οργανώνει γενική συνέλευση την Κυριακή 29 Μάρτη στις 6 μ.μ. Η γενική συνέλευση θα γίνει την ίδια μέρα και ώρα σε δύο σημεία της πόλης, δυτικά και ανατολικά.

Πολλά ακόμη σωματεία οργανώνουν συγκεντρωσεις και συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου