ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΠΡΙΝ : Οι Δανειστές Μας Πνίγουν Κι Εμείς… Πληρώνουμε!

Λερναία Ύδρα η τρόικα! Της κόβει τα τρία κεφάλια ο Τσίπρας και τη βαφτίζει κυριλέ «Θεσμούς», αυτή όμως πετάει τέσσερα, αφού δίπλα στα τρία παλιά κεφάλια εμφανίστηκε ακόμα ένα, του θεσμού… ESM/EFSM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθεροποίησης). Μάλιστα, η μεταλλαγμένη τρόικα εξαπλώθηκε και κάνει ελέγχους και στις Βρυξέλλες και σε Χίλτον και Κάραβελ! Κι επειδή όλα αυτά γίνονται όχι μόνο εντός του πλαισίου της ΕΕ και της ευρωζώνης αλλά κι εντός του μνημονιακού πλαισίου (όπως συμφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου), είναι μεγάλη απειλή να βαφτιστεί και το Μνημόνιο… θεσμός(!) και να προχωρήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε νέο Μνημόνιο τον Ιούνιο. 


Πάντως, παρά τις κορόνες για τις γερμανικές αποζημιώσεις κι ενώ η ΕΚΤ και η ευρωκρατία έχουν δημιουργήσει ασφυξία ρευστότητας σε τράπεζες και κράτος, η συγκυβέρνηση σαν τον καλό μαθητή εξυπηρετεί χωρίς καμία επιφύλαξη τους γύπες του ΔΝΤ. Προχθές Παρασκευή πληρώθηκαν 366 εκατ. ευρώ, αύριο Δευτέρα θα καταβληθούν ακόμα 566 εκατ. ευρώ, ενώ την Παρασκευή θα φύγουν 336 εκατομμύρια ευρώ ακόμα. Την ίδια ώρα ο Γ. Βαρουφάκης, από το Κόμο της Ιταλίας αυτή τη φορά, διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα είναι συνεπής στην εξυπηρέτηση του χρέους της. Δεν θα είναι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο συνεπής στις προεκλογικές δεσμεύσεις του, καθώς (σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ) ο υπουργός Οικονομικών είπε πως «η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καθυστερήσει την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών εξαγγελιών»! Για να συμπληρώσει: «Δεν είμαστε λαϊκιστές, τα μέτρα του προγράμματός μας αφορούν μόνον όποιον βρίσκεται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας»… Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με τους επικεφαλής του ΟΟΣΑ (Άν. Γκουρία) και της ΕΕ (Ζ.Κ. Γιουνκέρ) και συμφώνησε να προωθήσει κοινωνικές μεταρρυθμίσεις χρησιμοποιώντας τα εργαλεία και τα προγράμματα των διεθνών καπιταλιστικών οργανισμών. Τώρα πώς γίνεται να αλλάζει (δήθεν) ο χαρακτήρας των απαντήσεων, όταν προέρχονται από την ίδια μήτρα που γεννά τις αντιδραστικές αστικές αναδιαρθρώσεις, αυτό ούτε ο Τσίπρας μπορεί να το απαντήσει.

Πηγή : prin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου