ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Σπουδαστικές Εκλογές : Ψηφίζουμε Ανατρεπτικά, Αντικαπιταλιστικά. Ψήφος Στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ) / Το Σχόλιο Της Ημέρας

Ψήφος Στην Ε.Α.Α.Κ./ Το Σχόλιο Της Ημέρας / του Θανάση Ανεστόπουλου

Την Τετάρτη διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης. Η σπουδάζουσα νεολαία βιώνει την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, σε ένα πανεπιστήμιο - επιχείρηση, την ιδιωτικοποίηση, την κατάργηση δικαιωμάτων κ.α. αλλά κυρίως το αβέβαιο μέλλον επαγγελματικής αποκατάστασης, που χιλιάδες νέους τους οδηγεί να βρουν διέξοδο στο εξωτερικό. Όμως παρόλο την ριζοσπαστικοποίηση που κυριαρχεί στο νεολαιίστικο κίνημα, στα χρόνια του μνημονίου και της καπιταλιστικής κρίσης βλέπουμε υποχώρηση του κινήματος και της πολιτικοποίησης του (που πρέπει είναι αριστερή - ανατρεπτική).


Στο πανεπιστήμιο - επιχείρηση, στην καπιταλιστική ζούγκλα, για μια κοινωνία της αλληλεγγύης και της ελευθερίας, η σπουδάζουσα πρέπει να πάρει θέση.

Να μαυρίσει τις αστικές δυνάμεις του πανεπιστημίου (ΔΑΠ - ΠΑΣΠ) που εκπροσωπούν την βαθιά καπιταλιστική επίθεση στην νεολαία και στους εργαζόμενους. 
Τις δυνάμεις του αστικού μπλοκ που έχουν καταργήσει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και δημιουργούν ένα νέο εργαζόμενο - λάστιχο στις ορέξεις των αφεντικών.

Να καταψηφίσει την κυβερνητική παράταξη των φοιτητικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ που από την μια στηρίζει την εκπαιδευτική πολιτική του υπουργού και από την άλλη το παίζει αριστερή αντιπολίτευση. Καμιά εμπιστοσύνη σε αυτήν την αριστερά. Επίσης καμιά ψήφο στη ΠΚΣ (ΚΚΕ) που περιχαρακώνεται από τις άλλες δυνάμεις του κινήματος, πιστή στη γραμμή του κόμματος, στην αδιέξοδη και σεκταριστική πολιτική του.

ΨΗΦΟΣ ΑΓΩΝΑ - ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στην Ε.Α.Α.Κ. ΑΕΙ - ΤΕΙ την δύναμη της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που συσπειρώνει ευρύτερα κομμάτια φοιτητών και φοιτητριών που αγωνίζονται στο πανεπιστήμιο για τα δικαιώματα τους, για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για γνώση στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, παλεύοντας στο ευρύτερο εργατικό - λαϊκό κίνημα για τον κομμουνισμό της εποχής μας. ΑΡΑ ΔΑΓΚΩΤΟ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου