ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Tα Οικονομικά Και Πολεμικά Εγκλήματα Της ΕΕ

Το τι ρόλο παίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σαν «δανειστές» το έχει νοιώσει ο καθένας και η καθεμιά μέσα από τα μνημόνια των τελευταίων χρόνων και τους εκβιασμούς των τελευταίων μηνών. Και ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται για έναν «έντιμο συμβιβασμό» σε αυτόν τον τομέα, έρχεται στο προσκήνιο η άλλη βάρβαρη όψη της ΕΕ: σαν ιμπεριαλιστικού οργανισμού που επεμβαίνει και στρατιωτικά στην πιο ταραγμένη περιοχή του πλανήτη, τη Μέση Ανατολή.

Η απόφαση της ΕΕ να συγκροτήσει ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο που θα αναλάβει δράση «κατά των δουλεμπόρων» είναι μια νέα κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή. Έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των εγκλημάτων της Δύσης σε βάρος των λαών της. 

Από τον καιρό που οι αγγλογάλλοι νικητές του Α΄ Παγκόσμιου Πόλεμου μετέτρεψαν τις αραβικές χώρες σε αποικίες τους μέχρι τις σύγχρονες επιθέσεις των ΗΠΑ και των προθύμων τους στο Ιράκ, στη Λιβύη και στη Συρία, πάντα τα προσχήματα ήταν «πολιτισμένα» και τα αποτελέσματα καταστροφικά. Οι Μπους, πατέρας και γιος θα χτυπούσαν τους «τρομοκράτες» και έθρεψαν το ISIS. Ο Αβραμόπουλος και η Μογκερίνι θα «κυνηγήσουν δουλέμπορους» και στην πράξη θα σκοτώνουν τους πρόσφυγες πριν ακόμη μπουν στα σαπιοκάραβα της φυγής.

Ιμπεριαλιστικό «μνημόνιο»

Δυστυχώς, σε αυτό το ρατσιστικό και ιμπεριαλιστικό «μνημόνιο» της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει ήδη την υπογραφή της. Την έβαλε ο Κοτζιάς στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, τραγουδώντας μαζί με τους ομολόγους του και τον Γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας “We are the world” –«Εμείς είμαστε ο κόσμος»! Την έβαλε ο Καμμένος ανακοινώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει νέα βάση στα Δωδεκάνησα.

Ο Τσίπρας περιμένει τώρα από τη Μέρκελ και τον Γιουνκέρ να επιβραβεύσουν αυτή τη στάση της κυβέρνησης στρογγυλεύοντας τα σκληρά μέτρα του νέου Μνημόνιου που ετοιμάζουν.

Η Αριστερά πρέπει να είναι ξεκάθαρη στην απόρριψη αυτής της βρόμικης συναλλαγής. Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις κατά των λαών της Μέσης Ανατολής, κανένα Μνημόνιο με τους οικονομικούς και πολεμικούς εγκληματίες της ΕΕ. Το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τηρούν μια τέτοια στάση. Ο κόσμος της Αριστεράς που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαιτήσει να μπει τέρμα στους κυβερνητικούς συμβιβασμούς.

Πηγή : ergatiki


Ο Κοτζιάς τραγουδά μαζί με τους ομολόγους του
το “we are the world” στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου