ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΙΝ : Στο Μονόδρομο Ο Τσίπρας Στο Δρόμο Οι Εργαζόμενοι

Με την προβλεπόμενη ψήφο εμπιστοσύνης στην αντιλαϊκή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεκινά η σαρωτική επίθεση στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αύριο αναμένεται η κατάθεση του πρώτου πολυνομοσχεδίου, με τα πρώτα προαπαιτούμενα που επιβάλλει το 3ο μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, το οποίο θα ψηφισθεί από τη βουλή με τη διαδικασία του «επείγοντος». Η αντιδραστική επιδρομή δεν έχει τέλος: Σε δύο μήνες πρέπει να νομοθετηθούν 127 αντιδραστικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις για να περάσει η πρώτη αξιολόγηση. Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, πλειστηριασμοί σπιτιών, ξήλωμα ρύθμισης 100 δόσεων, φορολεηλασία εργαζομένων και μικροαγροτών, ΕΝΦΙΑ, μονιμοποίηση εισφοράς αλληλεγγύης, μειώσεις – καταργήσεις συντάξεων και αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, ταφόπλακα στα επικουρικά ταμεία λόγω αποκλειστικής χρηματοδότησης από τις εισφορές τους, σύνταξη στα 67, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και νέα αποδιάρθρωση των ΣΣΕ, ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών, αεροδρομίων, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΗ, μόνιμη κινητικότητα, μειώσεις μισθών και αξιολόγηση – λαιμητόμος στο δημόσιο. Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να εμπεδώσει το συνολικό αντιδραστικό καθεστώς μνημονιακής καπιταλιστικής βαρβαρότητας και ολοκληρωτικής επιτροπείας, τονίζει το ΝΑΡ. 
Το ταξικό εργατικό κίνημα και η μαχόμενη Αριστερά οφείλουν να ανασυνταχτούν γρήγορα. Με άμεσους στόχους πάλης που θα αποκρούουν και ανατρέπουν το 3ο μνημόνιο (και τα δύο προηγούμενα, που εφαρμόζουν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), αμφισβητώντας και καταρρίπτοντας το «Δεν υπάρχει εναλλακτική». Ο άλλος δρόμος, χωρίς μνημόνια και χρέος, έξω απο ευρώ και ΕΕ, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, που προβάλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι δραματικά επίκαιρος. Η αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος θα έρθει από την βάση, καθώς ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ) στέλνουν τις κινητοποιήσεις μετά την ψήφιση των μέτρων! Δυστυχώς σε λογική κινήσεων διαμαρτυρίας παραμένει το ΠΑΜΕ, αλλά και η ΛΑΕ, που ακόμα βρίσκεται σε κοινές παρατάξεις με τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ!

Πηγή : prin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου