ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΙΝ : Θα Γίνει Του Γιαννίτση Πάλι Για Το Ασφαλιστικό

Κυβέρνηση, τοκογλύφοι – δανειστές και κεφάλαιο έχουν απασφαλίσει για το ασφαλιστικό, προετοιμάζουν μια σαρωτική επίθεση, και γι’ αυτό κατέβασαν αυτή την εβδομάδα τους τόνους. Γνωρίζουν πως το ασφαλιστικό έχει προκαλέσει διαχρονικά μεγάλους αγώνες, από τον εργατικό σεισμό ενάντια στο σφαγείο Γιαννίτση μέχρι τις εκρηκτικές κινητοποιήσεις ενάντια στους νόμους Πετραλιά και Ρέππα. Φοβούνται μια ανάλογη αντίδραση, πολύ περισσότερο που σήμερα η σύνταξη είναι το μοναδικό αποκούμπι για πλήθος οικογενειών που πνίγονται μέσα στον βάλτο της ανεργίας και της φτώχειας. Γι΄αυτό έβγαλαν καταρχήν τους δήθεν σοφούς να πιπιλίσουν ξανά τις λιωμένες νεοφιλελεύθερες καραμέλες για το ασφαλιστικό σύστημα, που στην πραγματικότητα μετατρέπουν τις συντάξεις σε ελεημοσύνη και επίδομα κηδείας. 

Βγήκε φουριόζος ο αρμόδιος υπουργός κατεδάφισης του ασφαλιστικού Γ. Κατρούγκαλος και πριν μπει στο υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη είπε πως θα καταργηθούν άμεσα οι επικουρικές συντάξεις, δήθεν για να τις σώσει μέσω της ενσωμάτωσης στις κύριες. Παίζοντας ξανά το παιχνίδι του Χότζα ο Α. Τσίπρας κράτησε αποστάσεις από το πόρισμα των «σοφών». Δεν χωρά όμως καμιά αυταπάτη για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Καταρχήν υπάρχουν οι δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου, που έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι και υλοποιεί η κυβέρνηση Τσίπρα:

 Η συνταξιοδοτική δαπάνη πρέπει να μειωθεί κατά 0,25% του ΑΕΠ το 2015 και 1,00 % το 2016, που σημαίνει μείωση 450 εκατ. και 1,8 δισ. ευρώ αντιστοίχως. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να μπει μπροστά τώρα. Πριν να είναι αργά! Δεν είναι υπόθεση των συνταξιούχων ή των μεγαλυτέρων μόνο, αλλά όλης της εργατικής τάξης και ειδικά της νέας εργατικής βάρδιας, της νεολαίας. Όχι στον εργατικό εμφύλιο, ενωτικός αγώνας και ξεσηκωμός όλων των γενιών για την εργασία, τον μισθό, την περίθαλψη και τη σύνταξη που αξίζει στους δημιουργούς του πλούτου. Άμεση αντίδραση στην κατάθεση αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου. Η απεργία στις 12 Νοέμβρη μπορεί να γίνει πραγματικά πανεργατική και πανελλαδική, να αποτελέσει σταθμό στην αντεπίθεση του κινήματος και της ελπίδας.

Πηγή : prin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου