ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Επιμένουμε Στο Δρόμο Της Εργατικής Αντίστασης

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να προβάλει τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα σαν μεγάλη επιτυχία που δήθεν ανοίγει το δρόμο για έξοδο από την κρίση με διαπραγμάτευση για το χρέος. Θέλει με αυτόν τον τρόπο να σβήσει την εικόνα της τριήμερης πανεργατικής πολιορκίας που την ανάγκασε να πέσει στο τελευταίο σκαλοπάτι της κατρακύλας, να απαντάει στους διαδηλωτές στο Σύνταγμα με ΜΑΤ και χημικά, όπως έκαναν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ματαιοπονεί, όμως. Και γιατί η απόφαση του Eurogroup τον μόνο δρόμο που ανοίγει είναι για μνημόνιο διαρκείας, αλλά και γιατί το εργατικό κίνημα βγαίνει από τη νέα Πανεργατική απεργία πιο αποφασισμένο να τσακίσει τα μνημόνια, παλιά και νέα.

Όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, οι «εταίροι-δανειστές» του Eurogroup, δέχτηκαν με ικανοποίηση το ξεβράκωμα της κυβέρνησης που ψήφισε το ασφαλιστικό και φορολογικό σφαγείο στη Βουλή και αμέσως έβαλαν μπροστά τον επόμενο γύρο απαιτήσεων.
Θέλουν αυτόματο «κόφτη» των κοινωνικών δαπανών σε περίπτωση που δεν βγαίνουν τα «πρωτογενή πλεονάσματα». Ο Τσακαλώτος συμφώνησε να τους τον δώσει. Δηλαδή σε περίπτωση που ένας νέος οικονομικός πανικός σαν αυτόν που είδαμε στην αρχή της χρονιάς προκαλέσει χειρότερη ύφεση, θα την πληρώσουν αυτόματα ξανά οι συντάξεις, τα σχολεία, τα νοσοκομεία.

Μόνιμο Μνημόνιο

Και τι πήρε σαν αντάλλαγμα; Η περιβόητη «διαπραγμάτευση για το χρέος» μεταφράζεται σε παιχνίδια με τις δόσεις για τα τοκοχρεολύσια, εξασφαλίζοντας ότι δίπλα στον κόφτη θα υπάρχει και μόνιμος μηχανισμός επέκτασης των μνημονίων.
Δικαιολογημένα αυτοί που πανηγυρίζουν είναι το Χρηματιστήριο και οι διεθνείς κερδοσκόποι των χρηματαγορών. Όσο πιο πολλές κορώνες βγάζει ο Τσίπρας για την «επιτυχία» της κυβέρνησης, τόσο πιο πολύ φανερώνει πόσο έχει προσχωρήσει στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Απέναντι σε αυτή την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ, χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές απέδειξαν μέσα στο πανεργατικό απεργιακό τριήμερο ότι δεν αφήνουν την αηδία τους για τις προδοσίες των υπουργών του Τσίπρα να μετατραπεί σε απογοήτευση και να τους στείλει σπίτια τους. Επιμένουν στο δρόμο της εργατικής αντίστασης και το δείχνουν μαχητικά.

Δεν κουνήθηκε ούτε ένα τρένο, ένα λεωφορείο, ένα πλοίο, τα καταστήματα που θα άνοιγαν την Κυριακή έμειναν κλειστά. Παρά τα «κατεπείγοντα» κοινοβουλευτικά κόλπα της κυβέρνησης και τη διαλυτική τακτική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, αυτό που κυριάρχησε ήταν οι πορείες των απεργών, και τα συνθήματα ακούστηκαν πιο δυνατά μέσα στη σιγή των ΜΜΕ που επέβαλαν οι απεργοί.

Και μέσα στις φωνές της αντίστασης, ξεχωριστή η παρουσία των προσφύγων που έστειλε διπλό μήνυμα: η ελπίδα για τον κόσμο της προσφυγιάς δεν είναι ο κάθε Μουζάλας αλλά η εργατιά που παλεύει. Και ο κοινός αγώνας βάζει στόχο να ξηλώσει και τα ρατσιστικά «μνημόνια» μαζί με τα τροϊκανά.

Αυτή είναι η προοπτική που ανοίγεται μπροστά μας. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει στα ίδια βαλτόνερα των σαμαροβενιζελικών success story, τόσο η πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερά πρέπει να γίνεται η φωνή και το στήριγμα για τη γνήσια εργατική εναλλακτική, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή. Το τετραήμερο του Μαρξισμού 2016 που ξεκινάει την επόμενη βδομάδα είναι σίγουρα ένα βήμα για να πάμε προς τα εκεί.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου