ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΣΕΡΙΦΟΣ Εκδήλωση Για Τα 100 Χρόνια Από Την Αιματηρή Απεργία Των Μεταλλωρύχων

Εκδήλωση για την επέτειο των 100 χρόνων από την αιματηρή απεργία των μεταλλωρύχων στη Σέριφο το 1916 όπου σκοτώθηκαν τέσσερις απεργοί εργάτες από σφαίρες αστυνομικών. 

Νεκροί έπεσαν οι Θεμιστοκλής Κουζουπής, Μιχάλης Ζωιλής, Μιχάλης Μητροφάνης και Γιάννης Πρωτόπαππας.

Στην ομιλία του ο Θεόδωρος Χρυσολωράς στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Σερίφου τόνισε μεταξύ άλλων: «Το ΚΚΕ τιμά τη μνήμη των Μεταλλωρύχων της Σερίφου, αλλά και των χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων εργατών που όρθωσαν το ανάστημά τους και σημάδεψαν με το αίμα τους, τις κατακτήσεις και την ιστορία του εργατικού κινήματος. Πριν από 100 χρόνια σε αυτόν εδώ το χώρο, οι σύγχρονοι κολασμένοι της Σερίφου, έδειξαν ηρωισμό που ξάφνιασε τους εκμεταλλευτές και την εξουσία τους και ταυτόχρονα συνειδητοποίησαν την δύναμη της οργανωμένης πάλης. Στην αγωνία του μεροκάματου και στη δουλειά από νύχτα σε νύχτα. Στην ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας και στα εργοδοτικά εγκλήματα.


 Στη ζωή χωρίς δικαιώματα. Στη βία και στην τρομοκρατία κυβέρνησης και εργοδοσίας οι μεταλλωρύχοι της Σερίφου απάντησαν με την οργάνωση τους σε ταξικό σωματείο. Διαισθάνθηκαν ότι, η υποταγή, ο συμβιβασμός και η μοιρολατρία δεν τους ωφελεί. Επέλεξαν τον οργανωμένο ταξικό αγώνα και την σύγκρουση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα όργανά τους. Η επιλογή τους να συνεχίσουν τον αγώνα παρά την αιματηρή καταστολή, τις διώξεις και συλλήψεις των πρωτοπόρων εργατών, εκτός από την περηφάνια, κληροδοτεί σε μας τους νεώτερους ένα χρήσιμο παράδειγμα και ένα σοβαρά καθήκον: Στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε σήμερα, από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ κ.λ.π.) η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουμε με οργανωμένο και ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή αυτής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που ζούμε»

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου